BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ένας Κρητικός έσωσε την ενιαία ενίσχυση από τις τράπεζες

Με δικαστική απόφαση αγρότης από την Κίσαµο Χανίων κατάφερε να απεγκλωβίσει τα χρήµατα της ενιαίας ενίσχυσης που του είχε παρακρατήσει τράπεζα έναντι οφειλών. Ο αγρότης κατέφυγε στη δικαιοσύνη µε τη βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

 Ένας Κρητικός έσωσε την ενιαία ενίσχυση από τις τράπεζες

2
0
Αναλυτικά και σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Ένωσης, η υπόθεση αυτή αφορά αγρότη ,ο οποίος υπήρξε οφειλέτης σε δύο τράπεζες συνολικού ποσού οφειλών 25.563,56 ευρώ, µε εισόδηµα από πώληση γεωργικών προϊόντων 180 ευρώ και επιδότηση 667 ευρώ /µηνιαίως. Οικογενειακή κατάσταση του είναι έγγαµος, µε σύζυγο άνεργη, είναι πατέρας ενός ανήλικου τέκνου. Το µηνιαίο βιοτικό κόστος της οικογένειας ανέρχεται στα 800 ευρώ

Εισόδηµα που διαθέτει ο ίδιος: Από πώληση γεωργικών προϊόντων 80 ευρώ και επιδότηση ελαιόλαδου 667,00 ευρώ /µηνιαίως. Περιουσιακά στοιχεία: ∆ιαθέτε κατοικία, συγκυριότητα κατά 75%.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων , σύµφωνα µε το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συµβιβασµού, µεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ. 1 ,8,2) του νόµου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του, στη ρύθµιση του νόµου 3869/2010, (νόµος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούµενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση µόνιµης αδυναµίας πληρωµής των ληξιπρόθεσµων χρεών του, λόγω της παρακράτησης του 50% της χορηγούµενης επιδότησης, και της γενικότερης ύφεσης της χώρας

1) ∆έχεται την αίτηση για χορήγηση Προσωρινής ∆ιαταγής.

2) Απαγορεύει στις Τράπεζες τη λήψη κάθε καταδιωκτικού µέτρου, και τη διατήρηση της πραγµατικής και νοµικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση του, ο δανειολήπτης.

3) Απαγορεύει στη µία πιστώτρια Τράπεζα, καθώς επίσης και σε οποιοδήποτε γενικό ή και ειδικό διάδοχο αυτής, την παρακράτηση από τον αιτούντα κάθε ποσού µε αυτόµατες λήψεις εκ του αριθµού ΧΧΧΧΧ λογαριασµού που τηρεί σε αυτή και είναι προορισµένος για την καταβολή επιδότησης ελαιολάδου εκ µέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

4) Ορίζει την καταβολή ποσού 100 ευρώ, συµµέτρως καταβαλλόµενο στις πιστώτριες τράπεζες.

5) Επιτρέπει στον αιτούντα, χωρίς να τον υποχρεώνει, να µην καταβάλλει προς καθ’ ων πιστώτριες τις µηνιαίες χρηµατικές καταβολές της ρύθµισης για δυο (2) αποκλειστικά µήνες εκάστου έτους και συγκεκριµένα για τους µήνες εντός των οποίων εορτάζονται α) το Πάσχα και β) τα Χριστούγεννα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία