BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Νέα παράταση ως τέλος Απριλίου για τη συνδεδεμένη ρυζιού ζητά η Σταμπουλή

Άλλον ένα μήνα παράταση, μέχρι το τέλος Απριλίου, προκειμένου οι καλλιεργητές να παραδώσουν τα απαραίτητα τιμολόγια από την πώληση του προϊόντος τους για να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο ρύζι ζητά η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Νέα παράταση ως τέλος Απριλίου για τη συνδεδεμένη ρυζιού ζητά η Σταμπουλή

1
0

Με βάση το γεγονός ότι στην περιφερειακή ενότητα Σερρών παραμένει αδιάθετο περίπου  το 50% του παραγόμενου προϊόντος, δηλαδή  19.000 τόνοι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την αναγκαιότητα να δοθεί παράταση, αλλά και να ληφθούν μέτρα για μονιμότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

«Μετά την κοινοβουλευτική αναφορά με αριθμό 928/ 21-1-2016, η οποία έθετε το ζήτημα της πιεστικής προθεσμίας πώλησης του ρυζιού από τους παραγωγούς, όπως  προέβλεπε η Υπουργική  Απόφαση με αριθμό ΦΕΚ 924/Β/21.5.2015, ώστε να υποβληθούν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά της καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης, παρατάθηκε η εν λόγω προθεσμία με την απόφαση (31542/03-02-2016) του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 28/3.

Εν τούτοις  λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας παραμένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες του προϊόντος. Ενδεικτικά σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Σερρών παραμένει αδιάθετο περίπου  το 50% του παραγόμενου προϊόντος, δηλαδή  19.000 τόνοι.

Επειδή υπό την πίεση εκπνοής της προθεσμίας μειώνεται η πιθανότητα να πετύχουν οι παραγωγοί ικανοποιητικές τιμές, τουλάχιστον συγκρίσιμες με τις περσινές (40 λεπτά με 45 λεπτά το κιλό).

Επειδή παραμένει ασαφής η αναγκαιότητα της τόσο ασφυκτικής προθεσμίας παράδοσης του συγκεκριμένου προϊόντος.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο υπουργός:

- Εξετάζει ως προσωρινή εναλλακτική λύση την παράταση της προθεσμίας παράδοσης του προϊόντος (υποβολή τιμολογίων) τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου;

Εξετάζει άλλα μέτρα για τη μονιμότερη αντιμετώπιση του θέματος;»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία