BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Tη συνδεδεμένη βάμβακος πετσόκοψε ο δορυφόρος

«Θαμπώθηκε», καθώς φαίνεται, από τα νερά κι άλλες «αιτίες» ο δορυφόρος του οργανισμού πληρωμών, που σκάναρε σε δυο φάσεις τα βαμβακοχώραφα δίνοντας λαβή στο αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να καταβάλλει σε χιλιάδες παραγωγούς, με τεράστιες εκτάσεις από αρκετούς νομούς της χώρας, «κουρεμένη» τη συνδεδεμένη ενίσχυση των 71,6 ευρώ το στρέμμα, είτε καθόλου.

Στα 77 ευρώ το στρέμμα φέτος η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

4
3

Μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται, όπως ανέφεραν στο AgroNews θορυβημένοι αγρότες σε Θεσσαλία, Θράκη και Μακεδονία, όπου δηλαδή καλλιεργείται το προϊόν.

Ειδικά στην Καρδίτσα, το ζήτημα εντοπίζεται στις περιοχές Μακρυχωρίου, Αγίας Τριάδας, Προαστίου, Ριζοβουνίου, Μυρίνης , Προδρόμου και Παλαιοκκλησίου, ενώ στην Καρδιτσομαγούλα περισσότερο από το 90% των παραγωγών δεν έλαβε την πολυπόθητη ενίσχυση.

Εκτός έμειναν μεγάλες εκτάσεις στο Αρμένιο Λάρισας, όπου οι παραγωγοί τρέχουν και δεν φτάνουν, καθώς είτε δεν έλαβαν την ειδική ενίσχυση, είτε πήραν ένα μέρος της, ενώ κατά άλλες πληροφορίες υπάρχουν παραγωγοί που πήραν μόνο... έναντι της τάξης των 30, 40 ή 50 ευρώ το στρέμμα.

Αντίστοιχο πρόβλημα αναφέρθηκε στο AgroNews, ότι παρατηρείται και στο Σωτήριο Λάρισας καθώς και εδώ έχει πληρωθεί η συνδεδεμένη μειωμένη ή καθόλου, όπως επίσης στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με το 80% των παραγωγών να έχουν λάβει λειψά ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες αγροτών της περιοχής.

Οι αγρότες ζητούν τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ξεκινήσουν άμεσα οι ενστάσεις, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν στο ακέραιο την ενίσχυση, καθώς οι υποχρεώσεις τρέχουν για τις εαρινές καλλιέργειες.


Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

09-04-2016 00:34Κώστας Βαμβακερός

Όποιος δεν καλλιεργεί καλά κάνει και τον κόβει ο δορυφόρος, επιτέλους να μπει μια τάξη!

Απάντηση

08-04-2016 22:14ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ « ΠΕΤΡΑ »

Παρακαλώ να αναφερθεί και το ΣΩΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ στα χωριά με το πρόβλημα τις συνδεδεμένης στο βαμβάκι καθώς , έχει πληρωθεί μειωμένα εώς καθόλου. Με εκτίμηση.

Απάντηση

08-04-2016 14:17ΖΑΡΡΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Παρακαλώ να αναφερθεί και το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας στα χωριά με το πρόβλημα τις συνδεδεμένης στο βαμβάκι καθώς εγώ και το περίπου 80%, έχει πληρωθεί μειωμένα εώς καθόλου. Με εκτίμηση.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία