BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ο δορυφόρος άφησε έξω τα ποτισμένα

Μια δυσάρεστη έκπληξη αναµένεται να έχουν οι παραγωγοί που έκαναν ενστάσεις σχετικά µε την προκαταβολή του τσεκ, αλλά και όσοι αποτελούν «δύσκολες» περιπτώσεις προς εκκαθάριση. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Απριλίου αποκλειστικά μαζί με ειδικό ένθετο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οι επιτελείς της Βάθη και οι αρµόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρονται αποφασισµένοι να «αφήσουν» στην άκρη την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων και να επικεντρωθούν στην έκδοση των οριστικών δικαιωµάτων, προκειµένου να προχωρήσουν στην πληρωµή της δεύτερης δόσης του τσεκ, µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα.

Ο δορυφόρος άφησε έξω τα ποτισμένα

1
0

Ακόμα, διαβάστε αναλυτικό τετρασέλιδο φάκελο για το νέο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Γύρω στα 250 στρέμματα µε σιτάρι και πάνω από 40 µε ελιές, οφείλει να δηλώνει ένας Νέος Αγρότης για να µπει στα νέα Προγράμματα.

Δισέλιδο δημοσίευμα για τις συνέπειες από τη νέα συνταγή για το γιαούρτι. Την ίδια ώρα, βουλιάζει και την παραγωγή ζωοτροφών η κατάρρευση στο αγελαδινό γάλα.

Όλο το ρεπορτάζ για το δορυφόρο που άφησε έξω τα ποτισμένα. Βρείτε στην Agrenda, τις οργισµένες αντιδράσεις που φέρνει για µια ακόµη φορά η διαδικασία διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων. Αυτή τη φορά το ποτήρι ξεχείλισαν οι συνδεδεµένες του βαµβακιού, από τις οποίες έµεινε απλήρωτος πολύς κόσµος. Σερραίοι, Θεσσαλοί και Θρακιώτες φωνάζουν ακόµα για τον δορυφόρο, που στραβώνεται στα ποτισµένα.

Όσα θέλετε να μάθετε για την αγορά των εμπορευμάτων. Βλέπει για τα 7 ευρώ το κιλό το αρνί µέχρι το Πάσχα. Ήδη τα βαριά αγοράζονται αυτές τις µέρες στα 5,5 ευρώ.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Επικαιρότητα

• Μετά το αγελαδινό γλιστράνε τώρα και οι τιµές στο πρόβειο γάλα

• Στον τουρισµό εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους οι αυγοπαραγωγοί

 

Επιχειρήσεις

• ∆υνατά συµβόλαια για ρεβίθια και φασόλια κλείνει ο ΘΕΣγη µε την 3 άλφα

• Με εγγυηµένη τιµή παραγωγού του private label τυρί της Tesco

 

Επενδύσεις

• ∆αχτυλίδια αγροτικών µηχανηµάτων φτιάχνει το νέο Πρόγραµµα

• Έως 75.000 ευρώ η νέα επιδότηση στο καΐκι για τους νέους αλιείς

 

Εμπορεύματα

• Σε πτωτική πορεία οι τιµές για τις πρώτες ανοιξιάτικες πατάτες Μεσσηνίας

• Ρεκόρ 25ετίας καταγράφεται στη διεθνή κατανάλωση επιτραπέζιας ελιάς

  

Editorial

Ήταν τέλη του 2005 όταν ήρθε για πρώτη φορά στα γραφεία της νεόκοπης, τότε, εφημερίδας Agrenda, ο Ηλίας Καλαθάς, ένας δυναμικός και επίμονος νέος αγρότης από την περιοχή της Φθιώτιδας.

Είχε την ιδέα να ασχοληθεί συστηματικότερα με το προϊόν του καπνού και να δημιουργήσει, όπως υποστήριζε με πάθος, μια μικρή οικοτεχνία στην οποία να επεξεργάζεται και να παράγει τριμμένο καπνό από φύλλα κάποιων επιλεγμένων ποικιλιών, να τυποποιεί αυτό το προϊόν σε φακέλους και να το διαθέτει μέσα από το υπάρχον δίκτυο (καπνοπωλεία, περίπτερα κ.λ.π.) στην αγορά.

Έλα όμως που δεν υπήρχε το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο.

Χώρα κατ’ εξοχήν καπνοπαραγωγός η Ελλάδα πάνω από έναν αιώνα, κανείς δεν είχε φροντίσει μέχρι τότε να συντάξει τους κανόνες βάσει των οποίων, αυτού του είδους η καθετοποίηση της παραγωγής, θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος της εγχώριας οικονομίας. Χρειάσθηκε να κυνηγήσει για πολλά χρόνια το όνειρό του ο Καλαθάς, προκειμένου να πείσει τους ιθύνοντες για τη θέσπιση των σχετικών κανόνων και την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ηλίας Καλαθάς επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά τα γραφεία της Agrenda. Κρατούσε στα χέρια του, έναν φάκελο με χειροποίητο ελληνικό καπνό, από το επαγγελματικό του εργαστήρι. Η τιμή διάθεσης του εν λόγω πακέτου είναι στα 7 ευρώ τα 30 γραμμάρια, εκ των οποίων τα 5,90 ευρώ είναι ο αναλογούν φόρος. Ακόμα και για μια δουλειά από την οποία ο μόνος κερδισμένος είναι τελικά το κράτος, χρειάσθηκε να περάσουν κοντά στα 11 χρόνια.

Agrenda        

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία