BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Απλήρωτοι όσοι πότισαν στη λήψη του δορυφόρου

Ούτε το «χτένισµα» των φυτρωµένων βαµβακιών από το καρούλι που περνά από πάνω τους και τα πατικώνει, δεν ήταν ικανός, καθώς φάνηκε εκ του αποτελέσµατος, ν’ αναγνωρίσει ο δορυφόρος του οργανισµού πληρωµών, που έκανε τους ελέγχους, για τις συνδεδεµένες στο βαµβάκι. Έτσι, χιλιάδες αγρότες µε βαµβάκια, ιδίως σε νοµούς της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, είτε έλαβαν ψίχουλα έναντι των 72 σχεδόν ευρώ της στρεµµατικής, είτε δεν πληρώθηκαν διόλου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Απλήρωτοι όσοι πότισαν στη λήψη του δορυφόρου

1
0
Ειδικά στην Καρδίτσα, το ζήτηµα εντοπίζεται στις περιοχές Μακρυχωρίου, Αγίας Τριάδας, Προαστίου, Ριζοβουνίου, Μυρίνης , Προδρόµου και Παλαιοκκλησίου, ενώ στην Καρδιτσοµαγούλα περισσότερο από το 90% των παραγωγών δεν έλαβε την πολυπόθητη ενίσχυση. Εκτός έµειναν, επίσης, µεγάλες εκτάσεις σε Αρµένιο και Σωτήριο Λάρισας, καθώς κι εδώ έχει πληρωθεί η συνδεδεµένη µειωµένη ή καθόλου, όπως επίσης στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, µε το 80% των παραγωγών να έχουν λάβει λειψά ποσά. Εξίσου αγανακτισµένοι είναι χιλιάδες βαµβακοπαραγωγοί του νοµού Σερρών, του Κιλκίς, καθώς επίσης και του Έβρου

«Κάτι περίεργο συνέβη

Η κατάσταση που δηµιουργήθηκε απέδειξε τη γύµνια ενός ολόκληρου ηλεκτρονικού συστήµατος του οργανισµού πληρωµών, ο οποίος διαχειρίζεται κάποια δις ευρώ ενισχύσεων. Όπως σηµειώνουν στην Agrenda έµπειροι Θεσσαλοί: «αυτό που συνέβη φέτος στην περιοχή µε τη συνδεδεµένη είναι πρωτοφανές. Ψάχνουµε να βρούµε το λόγο για τον οποίο µας άφησαν απλήρωτους, αλλά εξήγηση δεν παίρνουµε»

«Κάτι περίεργο συµβαίνει καθώς έµειναν εκτός, συνεπείς παραγωγοί µε 35 χρόνια στην πλάτη τους», δήλωσε στην Agrenda, από την πλευρά του ο ∆ήµαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, ο οποίος σηµειωτέον επικοινώνησε άµεσα µε την Περιφερειακή ∆ιεύθυνση ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλίας, ζητώντας αναλυτική ενηµέρωση για το πρόβληµα, καθώς και την άµεση επίλυσή του.



Διαβάστε δισέλιδο ρεπορτάζ για το θέμα με τη συνδεδεμένη βάμβακος με πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα και δηλώσεις των εμπλεκομένων στην Agrenda που κυκλοφορεί, στα περίπτερα όλης της χώρας, με ειδικό ένθετο για το ΟΣΔΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία