BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Τι έγιναν οι δηλώσεις Αποστόλου ότι δεν θα ζητηθούν πίσω λεφτά από αγρότες;

Τι απέγιναν οι δηλώσεις Αποστόλου ότι δεν θα ζητηθούν πίσω λεφτά από αγρότες, αναρωτιέται ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις επερχόμενες ανακτήσεις ποσών για το πακέτο Χατζηγάκη.

Πρώτες επαφές ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με την ΠΟΓΕΔΥ

1
0

Ειδικότερα, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς (από την “Ελευθερία” της Λάρισας) να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής, για την ανάγκη ανάκτησης του «πακέτου Χατζηγάκη» από τους αγρότες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«“Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με”! Τι απέγιναν οι μεγαλόστομες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το βήμα της βουλής “με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με Αποστόλου υπουργό, δεν θα ζητηθούν χρήματα από τους παραγωγούς!”; Μήπως ήλπιζε ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή ότι θα ανασχηματισθεί ο ίδιος και προέβαινε σε τέτοιες κατηγορηματικές εξαγγελίες από το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της βουλής; Ή πίστευε ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους που θα ξεχάσουν τις υποσχέσεις του; Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοαναιρείται. Το… ρεκόρ του είναι η “δέσμευσή” του για παραμονή του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια στο 13%, που ακυρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με… νομοτεχνική βελτίωση του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου που τον “τσαλάκωσε” εκτοξεύοντας τον ΦΠΑ στο 23%.

Καθημερινά, πλέον, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να λένε συνειδητά ψέματα!

 

Δυστυχώς, στην υπόθεση του λεγόμενου “πακέτου Χατζηγάκη”, μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας! Όπως έχω ξαναπεί, στην Ελλάδα μιλούμε πολύ, μιλούμε δημόσια, συχνά για πράγματα που δεν γνωρίζουμε σε βάθος, αγνοώντας τις συνέπειες των λεγομένων μας. Αυτή, όμως, η υπόθεση είναι ενδεικτική της ζημιάς που προκαλούν όσοι προτάσσουν το μικροκομματικό του εθνικού συμφέροντος. Προφανώς, υπήρξαν αστοχίες, αλλά όταν δημόσια πρόσωπα, άνδρες και γυναίκες, στην προσπάθεια τους να πλήξουν την τότε κυβέρνηση έκαναν λόγο για ενισχύσεις και όχι αποζημιώσεις όπως ήταν, ουσιαστικά συνέτασσαν το κατηγορητήριο που οδήγησε τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 

Όσο ήμουν στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η χώρα -παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις- κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα έναντι της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα, το σκεπτικό της απόφασης δημιουργούσε βάσιμες προσδοκίες για θετική έκβαση της υπόθεσης και στην τελική εκδίκασή της, που έγινε μετά την παραίτησή μου για τη γνωστή υπόθεση του γάλακτος.

Εκείνο που τώρα προέχει είναι η κυβέρνηση αφού συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλούν οι ανεύθυνες δηλώσεις της να εργαστεί προς την κατεύθυνση της συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, υπό τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν από σωρεία λαθών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία