BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Επίθεση Κασαπίδη σε Αποστόλου για τις ανακτήσεις

Για μάταιη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αγροτών από τους δυσβάσταχτους φόρους που καλούνται να πληρώσουν, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την ανάκτηση του πακέτου Χατζηγάκη.

Στον Γιώργο Κασαπίδη ο τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης στη ΝΔ

0
0

Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης απάντησε στην εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου Βαγγέλη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στις 16/6/2016 στη Βουλή, όπου ο κ. Αποστόλου επέρριψε ευθύνες στη Ν.Δ. για το περιβόητο πακέτο αποζημιώσεων Χατζηγάκη στους αγρότες την περίοδο 2008 – 2009 και για το οποίο η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήδη έχει νομοθετήσει την ανάκτησή του.

Αναλυτικά η τοποθέτηση 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Ευχαριστώ κ. πρόεδρε. Κύριε υπουργέ περιμέναμε να συζητήσουμε θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος. Όχι ότι αυτό είναι ασήμαντο. Αλλά αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος τώρα να ακούσει για το σχέδιο σας για τον αγροτικό τομέα το περιβόητο σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης·: Ωστόσο επειδή ελέχθη ότι ήταν κατόπιν αιτήματος, έχουμε καταθέσει αίτημα σχετικό για να συζητήσουμε για το σχέδιο της κυβερνήσεως, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για τον πρωτογενή τομέα από τις αρχές του έτους. Μάλλον άλλες είναι οι προτεραιότητες σας και ίσως να μην υπάρχει και ετοιμότητα σε αυτό το σχέδιο που το περίμεναν οι αγρότες και πριν από τις εκλογές. Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται και για το συγκεκριμένο θέμα που είναι όντως σημαντικό εσείς έχετε πάρει τις αποφάσεις σας και προσπαθείτε τώρα να κρυφτείτε  πίσω από τυχόν διαδικασίες για συναίνεση, όπως λέτε σε θέματα για τα οποία η Ν.Δ. έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Η Ν.Δ. τότε- και όλοι το γνωρίζουν- είχε καταβάλει αποζημιώσεις και όχι ενισχύσεις. Οι διαδικασίες για να απαντήσω και στον κ. Τζελέπη ήταν ξεκάθαρες και μάλιστα όλοι ξέρετε ότι τότε η Ν.Δ. είχε εφαρμόσει και υλοποιούσε την δέσμευσή της για τρίμηνη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ από το πέρας της καταβολής. Γι' αυτό έγιναν γρήγορα οι διαδικασίες. Όχι με  εξατομικευμένη εκτίμηση όπως προβλέπεται στον ΕΛΓΑ αλλά καθολικές εκτιμήσεις γιατί οι ζημιές ήταν καθολικές. Και αυτό προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ αλλά το αποκρύβετε κύριε συνάδελφε που μιλάτε και λέτε για τις διαδικασίες. Σύννομες λοιπόν ήταν οι διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες έγιναν οι εκτιμήσεις και δόθηκαν και οι αποζημιώσεις αυτές κατά την τυπική διαδικασία. Ζητάμε όμως κ. υπουργέ και το θέτω υπ' όψιν του σώματος: Αν έχετε ερευνήσει, αν έχει σταλεί στην αρμόδια επιτροπή έγγραφο από στέλεχος της τότε αντιπολιτεύσεως και μετέπειτα κυβερνήσεως επί του θέματος και το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού, ποιο είναι

Γιατί από τότε αρχίζει και στραβώνει η δουλειά για τη χώρα, γιατί δεδομένου ότι την περίοδο εκείνη πλειοδοτούσε η Αντιπολίτευση ότι δεν είναι οι ζημιές των 500 εκατομμυρίων, αλλά του 1 εκατομμυρίου, στη συνέχεια έλεγαν οι άνθρωποι της Αντιπολίτευσης ότι δίνετε ενισχύσεις προεκλογικές. Αυτοί χρησιμοποίησαν πρώτοι τον όρο αυτό και στη συνέχεια ακολούθησαν οι διαδικασίες, που περιγράψατε με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επομένως, εμείς ως Ν.Δ. η διαδικασία που ακολουθήσαμε, ήταν τυπική και σύννομη. Άλλωστε, δόθηκαν μέσα από κρατικές υπηρεσίες και ξέρετε, εσείς, κανέναν κρατικό λειτουργό, που άμα του δώσετε εσείς εντολή, κ. Υπουργέ, π.χ. δώστε εντολή τώρα στον ΕΛΓΑ, να μοιραστούν ενισχύσεις εν είδη αποζημιώσεων, θα βάλουν υπογραφή οι διευθυντές και οι υπάλληλοί, εάν δεν είναι τυπικές οι διαδικασίες; Επομένως, ας κοιτάξουμε την ουσία και όχι την εντύπωση. Τώρα, εάν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι αυτή τη διαδικασία, μπορεί, να παρουσίασαν ψευδή στοιχεία, να τους βρούμε επ’ αυτού, να συζητήσουμε. Εάν υπήρχαν ορισμένοι επιτήδειοι, που αυτό δεν το αποκλείουμε, που μπορεί, να εκμεταλλεύτηκαν τις διαδικασίες αυτές τις τυπικές και τις σύννομες και να παρουσίασαν ψευδή στοιχεία, όπως άλλωστε συνέβαινε και τότε με τις πυρκαγιές τις γνωστές, που έπαιρναν και άνθρωποι που δε δικαιούνταν.

Επομένως, σας λέμε λοιπόν ότι εμείς αναζητήσαμε αυτό το έγγραφο, αλλά δε μας δόθηκε. Ως απόρρητο είχε σταλεί τότε στην Επιτροπή. Οπότε για τη διαδικασία αυτή, εμείς λέμε ότι δεν πρέπει, να γίνει ανάκτηση. Θα πρέπει, να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια και έστω αναδρομικά στη συνέχεια, ώστε να μην συμβούν αυτά, που εσείς περιγράψατε και μάλλον τ’ αποφασίσατε και δεν θέλω, να πιστεύω, κ. Υπουργέ, ότι χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο, ακριβώς, για ν’ αποπροσανατολίσετε τον κόσμο, γιατί όντως ζει σε μια παραζάλη από την υπερβολή των μέτρων, που εσείς φέρατε και ψηφίσατε στην προσπάθειά σας, να κερδίσετε εντυπώσεις και να στρέψετε το ενδιαφέρον του κόσμου κάπου αλλού και όχι σ’ αυτά που ζει τώρα και πρόκειται να ζήσει και να βιώσει και τους επόμενους μήνες με τα ειδοποιητήρια, που θ’ αρχίσουν, να έρχονται.

Ευχαριστώ, κύρια Πρόεδρε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία