BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ανησυχούν αγρότες για ΠΣΕΑ μέσω πακέτου Χατζηγάκη

Σε αναμμένα κάρβουνα παραμένουν αγρότες που έτυχε ν’ αποζημιωθούν για ζημιές που υπέστησαν οι σοδειές τους, μέσω του πακέτου Χατζηγάκη και τώρα καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που πήραν καθ’ όλα νόμιμα. Το θέμα που έφερε στο φως η εφημερίδα Agrenda τον περασμένο Μάιο έρχεται εκ νέου στη Bουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαηλιού.

Ανησυχούν αγρότες για ΠΣΕΑ μέσω πακέτου Χατζηγάκη

3
0

Σημειωτέον πως όπως έγραψε η Agrenda, το «δαίµονα» της δηµόσιας διοίκησης καλούνται να πληρώσουν σε… χρήµα εκατοντάδες δεντροκαλλιεργητές που πληρώθηκαν αποζηµιώσεις ΠΣΕΑ για ακαρπία σε κτήµατα µε µηλιές, αχλαδιές, βερικοκιές και κερασιές, από πόρους του πακέτου Χατζηγάκη και µάλιστα εν αγνοία τους.

Τα κτήµατα των εν λόγω αγροτών, το 2008 εµφάνισαν λόγω καιρικών συνθηκών πρωτοφανή ακαρπία, µε αποτέλεσµα να κινηθεί η διαδικασία που ακολουθούνταν ως εκείνο το σηµείο, ώστε να αποζηµιωθούν, µε βάση τα ΠΣΕΑ.

Το πρόβληµα αφορούσε χωράφια µε µηλιές, κερασιές και αχλαδιές στην Αρκαδία και εκµεταλλεύσεις µε αχλαδιές και βερικοκιές στην Αργολίδα. Μόνο στις δυο αυτές ζώνες εκτιµάται πως 1.000 και πλέον αγρότες αποζηµιώθηκαν το 2009 από το πακέτο Χατζηγάκη, χωρίς να το ξέρουν, µε ποσό που ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ συνολικά.

Ωστόσο, µετά την καταδίκη της χώρας µας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, υποχρεούνται βάσει νόµου, να επιστρέφουν τα χρήµατα και δίκαια σήµερα φωνάζουν, ότι πρέπει να υπάρξει µέριµνα, για να εξαιρεθούν, καθώς όπως λένε αποζηµιώθηκαν γι’ άλλο λόγο και τώρα τους ζητάνε πίσω χρήµατα, άνευ αιτίας.

Να σηµειωθεί πως για το ζήτηµα, παρενέβησαν πρώτοι µε ερώτησή τους στη βουλή, οι βουλευτές της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης, Γ. Μανιάτης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης Παπαηλιού

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία