BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

ΟΚ από Κομισιόν για προκαταβολή τσεκ από 16 Οκτωβρίου

Τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να καταβάλουν στους αγρότες την προκαταβολή του τσεκ από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου δίνει ο σχετικός Εκτελεστικός Κανονισμός, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραμένει το χάος με δικαιώματα και μεταβιβάσεις

2
0

Βάσει αυτού, τα κράτη μέλη μπορούν να προχωρήσουν σε προκαταβολές άμεσων ενισχύσεων, της τάξης του 70%, καθώς και σε προκαταβολές έως 85 % όσον αφορά τη στήριξη που χορηγείται στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης σε σχέση με τις εκτάσεις και τα ζώα.

Σημειώνεται, πως όσον αφορά τη χώρα μας τόσο ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου όσο και οι αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν λόγο για πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 σε ποσοστό μέχρι 70% το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Agrenda από τις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με το άρθρο 75 παράγραφος 1 τρίτο εδάφιο του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1306/2013, από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, τα κράτη μέλη μπορούν να καταβάλλουν προκαταβολές έως 50 % όσον αφορά τις άμεσες ενισχύσεις βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (2) και έως 75 % όσον αφορά μέτρα στήριξης που σχετίζονται με τις εκτάσεις και τα ζώα βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1305/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (3).

Βρείτε εδώ το επίσημο έγγραφο: Εκτελεστικός κανονισμός για την προκαταβολή του τσεκ το 2016.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία