BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Καμία δυνατότητα κάλυψης όσων έχασαν συνδεδεμένη ρυζιού

Εκτός συνδεδεμένης θα μείνουν οι ορυζοπαραγωγοί που έχασαν τις προθεσμίες για ένταξη στο καθεστώς, και μάλιστα χωρίς δική τους ευθύνη, καθώς δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα κάλυψής τους από κοινοτικούς ούτε από κρατικούς πόρους.

Κατώφλι τα 400 κιλά/στρέμμα για συνδεδεμένη στο ρύζι

3
0

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αιτωλοακαρνανίας, Νίκου Μωραΐτη, με αφορμή τους ορυζοπαραγωγούς της Ανθήλης Φθιώτιδας.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής η μη πληρωμή της συνδεδεμένης οφείλεται στην καθυστερημένη απόδοση τιμολογίων αγοράς από συγκεκριμένο έμπορο, με αποτέλεσμα τα απαιτούμενα στοιχεία να μην ληφθούν υπ’ όψιν από το σύστημα μηχανογράφησης του υπουργείου και να «μην φαίνονται δικαιούχοι οι εν λόγω παραγωγοί».

Το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το βουλευτή, ο οποίος ζητά, από τον υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αρθεί η αδικία και να πληρωθούν οι αγρότες.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου εξήγησε πως ήδη υπήρξε μια παράταση ενός μηνός αλλά δεν μπορούν να δίνονται διαρκώς παρατάσεις, λόγω και του κοινοτικού κανονισμού. Σημείωσε δε πως είχαν καταθέσει αιτήσεις ενίσχυσης σε όλη την χώρα 6.365 γεωργοί, από τους οποίους 4.868 παρέδωσαν ποσότητα προϊόντος. Την προϋπόθεση της ελάχιστης παράδοσης προϊόντος, δηλαδή 400 κιλά ανά στρέμμα, πληρούσαν 4.403 γεωργοί.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν γεωργοί οι οποίοι δεν καταχωρήθηκαν από φορείς οριζομύλων, εμπόρους, για τις παραδόσεις τους. Όμως, δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα κάλυψής τους από κοινοτικούς πόρους, ούτε βεβαίως από κρατικούς πόρους, δεδομένης της δημοσιονομικής πειθαρχίας που ακολουθεί αυτή την ώρα η χώρα μας. Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε διαρκώς ημερομηνίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Και πρόσθεσε «Μου επιτρέπετε, όμως, να σημειώσω ότι ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας υπήρξαν συγκεκριμένοι παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι πήραν ενισχύσεις. Εκατόν είκοσι τρεις δικαιούχοι από την περιοχή πήραν 152.000 ευρώ».


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία