BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στην Comagri χαμένα δικαιώματα και Νέοι του 2009

Νέος ορισμό για τα βοσκοτόπια, λύση στο θέμα των χαμένων δικαιωμάτων από ενδοοικογενειακές μεταβιβάσεις (Φόρμα 6) και πρόσθετη ενίσχυση των Νέων Αγροτών του 2009 έβαλε στη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης που είχε με ανώτερα στελέχη της Κομισιόν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Στην Comagri χαμένα δικαιώματα και Νέοι του 2009

2
2

Στη συνάντηση, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν προγράμματα και νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με τον Γενικό να υπενθυμίζει στους João Aguiar Machado, Γενικό Διευθυντή Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Jerzy Bogdan Plewa, Γενικό Διευθυντή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης τα αιτήματα που έχει θέσει η χώρα μας προς τον Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν που αφορούν:

- την αλλαγή του ορισμού του βοσκότοπου,

- την απώλεια των δικαιωμάτων που προέκυψε κυρίως από ενδοοικογενειακές μεταβιβάσεις δικαιωμάτων τα έτη 2014 και 2013,

- την ενίσχυση των δικαιωμάτων των νέων γεωργών του έτους 2009 και

- την αναθεώρηση του υφιστάμενου προγράμματος για τα μικρά νησιά του Αιγαίου με στόχο την αύξηση της ενίσχυσης. 

Στόχος της συνάντησης με τον Γενικό Διευθυντή Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας J. A.  Machado, ήταν η ενημέρωση, από Ελληνικής πλευράς, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020. Από τον κ. Κασίμη, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι προπαρασκευαστικές ενέργειες και οι δράσεις που ήδη αναλήφθηκαν, ώστε να καταστεί πλέον δυνατή η άμεση ενεργοποίηση του Ελληνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις επί των προτεραιοτήτων για την ενεργοποίηση των μέτρων του Προγράμματος, το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς και για την βέλτιστη χρήση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας, προς όφελος του τομέα της χώρας. Ο κ. Machado εξέφρασε την πλήρη και αμέριστη στήριξή του στις καταβληθείσες προσπάθειες για την αποτελεσματική υλοποίηση του Προγράμματος και διαβεβαίωσε ότι οι Υπηρεσίες του βρίσκονται στη διάθεση των Ελληνικών Αρχών, για στενή συνεργασία, στο πλαίσιο του κοινού στόχου μεγιστοποίησης των οφελών της χρηματοδότησης από το ΕΤΘΑ.   

Από την πλευρά του ο κ.  Plewa, ενημέρωσε για την έναρξη της διαβούλευσης της ΚΑΠ μετά το 2020 και εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την επιτάχυνση της υλοποίησης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 και την αυξημένη απορρόφηση των πόρων την τελευταία διετία. 

Σε εκκρεμότητα η προστασία της Φέτας

Ο κ. Κασίμης, υπενθύμισε τέλος, ότι εκκρεμεί απάντηση της Επιτροπής σε επιστολή του, σχετικά με την ομοιόμορφη εφαρμογή της ενωσιακής νομοθεσίας για τα προϊόντα που επισημαίνονται χωρίς να δικαιούνται την ονομασία «φέτα» και τα οποία παράγονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διακινούνται κυρίως σε αγορές Τρίτων Χωρών.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

16-02-2017 21:23Aiolos

Οι πιο χαμένη σε όλη την ιστορία του προγράμματος τον νέον γεοργον του 2009 είμαστε εμείς που για αλλά υπογράψαμε και άλλα πήραμε και στο τέλος τα δικαιώματα που πήραμε ήταν κουτσουρεμενα με αυτά που ιδι είχαμε στην κατοχή μας. Έλεος.

Απάντηση

16-02-2017 13:47ΜΑΡΙΑ

Μακάρι να δώσουν απόθεμα στους νέους αγρότες απόθεμα να σταθούνε στα πόδια τους......

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία