BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αφήνει κενά η μεταφορά άμεσων ενισχύσεων στις αναδιαρθρώσεις

∆ικαιώνει, χρόνο µε το χρόνο, το ρόλο και τη φήµη του ο «Αγρότης της Χρονιάς». Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ως απλή αναγγελία -στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο της Agrenda- κάποιων ξεχωριστών προσπαθειών στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και εξελίσσεται σε καταξιωµένο θεσµό τον οποίο τιµούν µε την παρουσία και την υποστήριξή τους το σύνολο των συντελεστών του αγροτικού χώρου.

Αφήνει κενά η μεταφορά άμεσων ενισχύσεων στις αναδιαρθρώσεις

3
0

Κορυφαία έκφραση στη µέχρι σήµερα πορεία του θεσµού, αποτέλεσε η ολοήµερη εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε το περασµένο Σάββατο 20 Ιανουαρίου στη Λάρισα, δηµιουργώντας το αδιαχώρητο στη µεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial.

Είναι πλέον σαφές ότι ο «Αγρότης της Χρονιάς» πέραν της επίσηµης τελετής βράβευσης των επιλεγµένων µε αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης προσπαθειών του αγροτικού χώρου, αποτελεί σταθερά πλέον τα τελευταία χρόνια µια «δεξαµενή» ζύµωσης ιδεών και διάχυσης γνώσης, το περιεχόµενο της οποίας µετακυλίεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλο το φάσµα των επαγγελµατιών του αγροτικού χώρου. 

Φέτος τον τόνο της εκδήλωσης στο Imperial, έδωσε ο προσκεκληµένος από την Ιρλανδία, Οµότιµος καθηγητής Αγροτικής Οικονοµίας στο Πανεπιστήµιο Τρίνιτι στο ∆ουβλίνο και βαθύς γνώστης της ΚΑΠ, Άλαν Μάθιους, ο οποίος µετέφερε από πρώτο χέρι, όλες τις διεργασίες για την επικείµενη αναθεώρηση των κανόνων της ΚΑΠ.

Θεωρεί δεδοµένη µια εκ βάθρων αναθεώρηση, µετά το 2025, ενώ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δεν θα είναι καθόλου µικρές και οι επιπτώσεις που θα επέλθουν στις κοινοτικές ενισχύσεις µε τις αλλάγές που θα υιοθετηθούν και µετά το 2020. Εξέφρασε µάλιστα την ανησυχία, ότι, µια ενδεχόµενη ευρεία µεταφορά πόρων από τις άµεσες ενισχύσεις στα διαρθρώτικά προγράµµατα, πέραν όλων των άλλων συνεπειών, µπορεί να δηµιουργήσει τεράστιο χρονικό και ταµειακό χάσµα για τη µεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων κοινοτικών επιδοτήσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία