BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μείωση 30% στις αγροτικές επιδοτήσεις προβλέπει ο Μελάς για μετά το 2020

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη πως η συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει για τη νέα ΚΑΠ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα οδηγήσει σε αποφάσεις που θα επιφέρουν κατ’ ελάχιστο µείωση 30% του κοινοτικού προϋπολογισμού για τον αγροτικό τοµέα, έκανε ο ∆ηµήτρης Μελάς, προειδοποιώντας για κινδύνους ως προς το µέλλον των ενισχύσεων, που θα αντιστοιχούν στην Ελλάδα µετά το 2020.

Μείωση 30% στις αγροτικές επιδοτήσεις προβλέπει ο Μελάς για μετά το 2020

2
0

«Η διαβούλευση για το θέµα διεξάγεται πάνω στα 5 σενάρια που έχουν διαρρεύσει», επισήµανε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι επί σειρά ετών γ.γ. του ΥπΑΑΤ, ωστόσο όπως είπε για να έχουµε ασφαλέστερη εικόνα «πρέπει να περιµένουµε έως το Μάιο του 2018 για να βγει ο προϋπολογισµός και να έχουµε µια τάξη µεγέθους».

Ο κ. Μελάς εξήγησε από το βήµα εκδήλωσης του ΣΑΣΟΕΕ, στο πλαίσιο της 27ης Agrotica γιατί κατά την εκτίµησή του η µείωση στους πόρους της ΚΑΠ θα είναι µεγαλύτερη του 10% και πολυεπίπεδη (µεταναστευτικό, ασφάλεια, Brexit), ενώ όπως επεσήµανε χρήµατα αναµένεται να «κόψει» και από τους Έλληνες αγρότες η συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής σύγκλισης στην Ε.Ε., βάσει της οποίας τα µικρά δικαιώµατα θα πάρουν κοµµάτι από τα µεγαλύτερα εθνικά δικαιώµατα, στα οποία ανήκει και η χώρα µας και από την εξέλιξη αυτή αναµένεται να επέλθει επιπλέον µείωση πόρων της τάξης του 10%-15% για τους δικαιούχους επιδοτήσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία