BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Η βιώσιμη κτηνοτροφία χρειάζεται νέους αρχηγούς, έκταση και επενδύσεις

Η κτηνοτροφία ασκείται πλέον από εξειδικευµένες εκµεταλλεύσεις µεγάλου µεγέθους σε ζωικό κεφάλαιο, που προφανώς απαιτούν για την λειτουργία τους επενδυµένο κεφάλαιο και κεφάλαιο κίνησης σηµαντικού µεγέθους.

Η βιώσιμη κτηνοτροφία χρειάζεται νέους αρχηγούς, έκταση και επενδύσεις

2
0

 Αυτό συµπεραίνει η µελέτη του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Τσιµπούκα σύµφωνα µε την οποία οι εκµεταλλεύσεις «κτηνοτροφικής κατεύθυνσης» αντιπροσωπεύουν το 12,6% του συνόλου της χώρας. Το ζωικό κεφάλαιο συγκεντρώνεται σ ’αυτές τις εξειδικευµένες εκµεταλλεύσεις, εκτρέφοντας κατά µ.ό. άνω των 20 ζωικών µονάδων (Ζ.Μ.)/εκµετάλλευση, µε εξαίρεση τον «Συνδυασµό εκτροφών» και τη «Μικτή φυτική και ζωική παραγωγή», γύρω στις 12 ΖΜ.

Η µεγαλύτερη µέση Χρησιµοποιούµενη Γεωργική Έκταση, παρατηρείται στις «κτηνοτροφικές παραγωγικές κατευθύνσεις», όπου εµφανίζεται πάρα πολύ υψηλό ποσοστό ενοικιαζόµενων εκτάσεων, ως προς το σύνολο της χρησιµοποιούµενης ΧΓΕ (µπορεί να φτάσει έως το 98%) και στις περιπτώσεις αυτές  αφορά σχεδόν αποκλειστικά φυσικούς βοσκοτόπους, οδηγώντας στο συµπέρασµα ότι, η ενοικίαση εδαφών αποτελεί ένα από τα κυριότερα  εργαλεία που χρησιµοποιούν οι κτηνοτροφικές (αλλά και της φυτικής παραγωγής) εκµεταλλεύσεις για την ανάπτυξή τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία