BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πρόταση αύξησης στα 25.000 ευρώ για de minimis

Πρόταση για αύξηση των κρατικών ενισχύσεων από τα 15.000 στα 25.000 ευρώ την τριετία ανά αγροτική εκμετάλλευση έκανε η Κομισιόν, χωρίς την ανάγκη για εκ των προτέρων έγκριση.

Πρόταση αύξησης στα 25.000 ευρώ για de minimis

1
0

Η πρόταση αύξησης των ενισχύσεων de minimis όπως ονομάζονται προβλέπει επίσης εθνικό ανώτατο ποσό ενίσχυσης στο 1,5% της ετήσιας γεωργικής παραγωγής κατά την ίδια τριετή περίοδο (από 1% στους ισχύοντες κανόνες).

H Κομισιόν, προτείνει επίσης τον καθορισμό του συνολικού ποσού ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί από τα κράτη μέλη σε έναν συγκεκριμένο γεωργικό τομέα σε 50%, προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος στο εμπόριο μεταξύ των κρατών μελών και να αποφευχθεί ενδεχόμενη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή ζητεί επί του παρόντος τη γνώμη των κρατών-μελών σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές. Η διαβούλευση απευθύνεται κυρίως στις δημόσιες αρχές σε ολόκληρη την ΕΕ με προηγούμενη εμπειρία από τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον γεωργικό τομέα σύμφωνα με τους κανόνες de minimis. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2018.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία