BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ενεργό το σενάριο χωρίς περικοπές ΚΑΠ λέει ο Χόγκαν

Υποβαθμίζει τις ανησυχίες για σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό της ΚΑΠ μετά το 2020 ο αρμόδιος για θέματα γεωργίας κοινοτικός Επίτροπος, Φιλ Χόγκαν.

Ενεργό το σενάριο χωρίς περικοπές ΚΑΠ λέει ο Χόγκαν

22
0

Με αφορμή τα πιθανά σενάρια που προβάλλουν τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκού τύπου και μιλούν για περικοπές από 5%  έως 30% ο Επίτροπος επιχειρεί να μετριάσει τους φόβους λέγοντας πως υπάρχει στο τραπέζι και η «περικοπή 0%» και ότι θα δώσει «μάχη» για να προστατευτούν τα εισοδήματα των μικρομεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Μάλιστα, σε πρόσφατο συνέδριο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βαλένθια της Ισπανίας, ο Επίτροπος Hogan κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση λέγοντας ότι 21 από τα 27 κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, είναι διατεθειμένα να αναλάβουν να καλύψου το έλλειμμα του προϋπολογισμού που θα προκύψει από το Brexit. Βέβαια, αν τελικά στις διαπραγματεύσεις που θα μεσολαβήσουν μέχρι το Μάιο δεν τα κράτη δεν θελήσουν να καλύψουν την «τρύπα» τότε ο προϋπολογισμός θα μειωθεί.

Βέβαια, όπως αναφέρει, θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία καθώς πολλοί πρωθυπουργοί στην ΕΕ μοιράζονται αυτή την άποψη, ενώ υπάρχουν και πέντε-έξι κράτη-μέλη που είναι καθαροί συνεισφέροντες στην ΚΑΠ που θέλουν να τηρήσουν ορισμένες από τις βασικές τους προτεραιότητες όπως  η άμυνα, η ασφάλεια και η μετανάστευση.

Σύμφωνα με τον κ. Χόγκαν, στις 2 Μαΐου ο ευρωπαίος Επίτροπος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, Gunther Oettinger, θα παρουσιάσει την πρόταση της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδικασίας.

Κατά τον ίδιο, είναι θετικό πως την περασμένη εβδομάδα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, παραδέχτηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει κάποια οικονομική συνεισφορά στο πλαίσιο της διαδικασίας διαζυγίου «ίσως αυτό θα συμβάλει στη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού που προκύπτει από το Brexit, οπότε υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να προκύψουν από τώρα μέχρι το τέλος της δημοσιονομικής διαδικασίας το 2019.».

Καταλήγοντας ο κ. Χόγκαν τόνισε «θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες ότι θα δώσω μάχη για να προστατεύσουν, στο μέτρο του δυνατού, το επίπεδο εισοδήματος σε μικρές και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία