BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Εκτός συνδεδεμένης εκατοντάδες παραγωγοί βάμβακος

Τον προσωρινό αποκλεισμό εκατοντάδων βαμβακοπαραγωγών από την πληρωμή της Ειδικής Ενίσχυσης των 74 ευρώ ανά στρέμμα και τον συνεπαγόμενο κίνδυνο απώλειας της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου λόγω προχειρότητας του ΟΠΕΚΕΠΕ, στηλιτεύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Αρχή με 55 λεπτά παραδοτέο το βαμβάκι

1
0
Η Σερραία βουλευτής, σημειώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στην προσπάθειά του να περαιώσει γρήγορα τις πληρωμές των συνδεδεμένων εν όψει του Πάσχα, προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες χωρίς να έχει λάβει ακόμα, ως οφείλει:

Τα πορίσματα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου από τον ΕΛΓΑ και σε αρκετές περιπτώσεις, τα πρακτικά των Περιφερειακών Επιτροπών για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι.  

Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί στερούνται χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα τη συνδεδεμένη καθώς εμφανίζονται ότι δεν έπιασαν την ελάχιστη στρεμματική απόδοση (πλαφόν), ενώ λόγω προβλημάτων και στην τηλεπισκόπηση, εμφανίζονται, λανθασμένα, να μην έχουν φυτρωμένα με βαμβάκι στρέμματα.

Όπως επισημαίνει η κ. Αραμπατζή, η προχειρότητα και η βιασύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ, πλήττει τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων των άδικα αποκλεισθέντων παραγωγών. Καθώς, όχι μόνο δεν θα έχουν την απαραίτητη οικονομική ανάσα της ειδικής ενίσχυσης, προκειμένου να προμηθευτούν τα αναγκαία για την σπορά εφόδια στο ξεκίνημα της καλλιεργητικής περιόδου αλλά ακόμη και τώρα, αν υποβάλουν ένσταση, δεν υπάρχει περίπτωση, έστω και αν δικαιωθούν, να πιστωθούν σε αυτούς τα χρήματα πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία