BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Επενδύσεις 1 δις από ΕτΕΠ σε γεωργία, βιο-οικονομία

Η συμφωνία αυτή έχει ήδη εγκριθεί από το πακέτο Γιούνκερ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις.

Επενδύσεις 1 δις από ΕτΕΠ σε γεωργία, βιο-οικονομία

4
0

Ένα νέο επενδυτικό πλάνο στοχεύει σε επενδύσεις από ιδιωτικούς συνεταιρισμούς και εταιρείες στον αγροτικό τομέα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτεί ποσά από 400 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται πως αυτά θα αγγίξουν το ποσό του ενός δις ευρώ σε επενδύσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή τους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα αναφέρθηκαν στην έναρξη   ενός καινούριου προγράμματος χρηματοδότησης που στόχο έχει την  δέσμευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και στον κλάδο της βιο-οικονομίας.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωση της ΕΙΒ στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Κρίσιμη για την διατήρηση της Ευρωπαϊκής πρωτοκαθεδρίας στην παγκόσμια αγορά ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων χαρακτήρισε την δράση αυτή ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το πακέτο Γιούνκερ μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο εδώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτήν την προσπάθεια, η οποία με την στήριξη του πακέτου Γιούνκερ, θα συνεισφέρει με ένα δις ευρώ στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας της υπαίθρου και του ανοίγματος θέσεων εργασίας».

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγερ προσέθεσε με την σειρά του: « Η γεωργία και η βιο – οικονομία κατέχουν έναν κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή οικονομία». Ο κ. Χόγερ δήλωσε ακόμα την πεποίθησή του πως με την συγκεκριμένη ενέργεια θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών περιοχών, κάτι που όπως υποστήριξε θα οδηγήσει σε μια ανακατανομή του πληθυσμού δίνοντας κίνητρα για την μετακίνηση από τα αστικά κέντρα σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις, λύνοντας με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα της εγκατάλειψης της υπαίθρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΙΒ, Άντριου Μακντόουελ, ο οποίος υπογράμμισε πως αυτό το πρόγραμμα θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της αγοράς που ταλαιπωρούν αυτήν την στιγμή πολλές εταιρείες ενεργές στον αγροτικό τομέα και τον κλάδο της βιο – οικονομίας, κινητοποιώντας και επιταχύνοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία