BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Καταργήστε τα δικαιώματα, ενισχύστε όποιον καλλιεργεί, λέει ο Χόγκαν

Πιο απλό για τις εθνικές κυβερνήσεις από την κατάργηση των δικαιωµάτων και την χορήγηση µίας ενιαίας ενίσχυσης ανά εκτάριο, δεν γίνεται. Κι αυτό ειδικά όταν το λέει ο αρµόδιος για τη γεωργία κοινοτικός επίτροπος Φιλ Χόγκαν κάτι σηµαίνει για τους κατόχους των ιστορικών δικαιωµάτων αλλά και για τις εθνικές κυβερνήσεις, όπως της Ελλάδας που φλερτάρουν µε την ιδέα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Καταργήστε τα δικαιώματα, ενισχύστε όποιον καλλιεργεί, λέει ο Χόγκαν

2
2

Στην µακροσκελή οµιλία του στο πλαίσιο του πρόσφατου συµβουλίου υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες στις 17 Ιουλίου, ο Επίτροπος, έφερε τέσσερα παραδείγµατα (πρασίνισµα, µέτρα οικολογικής εστίασης, νέοι αγρότες) επιλογών απλοποίησης της ΚΑΠ, ένα εξ αυτών τα δικαιώµατα, που θα έχουν στην φαρέτρα τους οι εθνικές κυβερνήσεις για τη διαχείριση των άµεσων ενισχύσεων

Αναφορικά µε τα δικαιώµατα, είπε, «για τα κράτη µέλη που χρησιµοποιούν σήµερα τα δικαιώµατα, η πρόταση της Επιτροπής προσφέρει τη δυνατότητα αποµάκρυνσης από το σύστηµα αυτό και απλούστευση των άµεσων πληρωµών. Σήµερα, όσοι από εσάς χρησιµοποιείτε τα δικαιώµατα πρέπει να διαχειρίζεστε ένα περίπλοκο και γραφειοκρατικό σύστηµα για την αναγνώριση και την εγγραφή τους».

Αυτό το σύστηµα, όπως εξήγησε, απαιτεί ατοµική αναγνώριση των δικαιωµάτων και η διαθεσιµότητα δεδοµένων σχετικά µε τον κάτοχο, ετήσιες τιµές, ηµεροµηνία εγκατάστασης, ηµεροµηνία τελευταίας ενεργοποίησης, προέλευση (π.χ. αποθεµατικό, µίσθωση) κ.λπ, την άµεση διαβούλευση όλων των δεδοµένων τουλάχιστον για τα προηγούµενα 4 χρόνια, τα crosschecks µε τις εφαρµογές βοήθειας και το LPIS και πλήθος άλλων ενεργειών στο πλαίσιο του ΟΣ∆Ε.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

07-08-2018 14:24ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ο λόγος που κατάργησαν αυτό το σύστημα ήταν για να αποφύγουμε να καλλιεργούμε χωράφια που δεν παράγουν, μόνο και μόνο για την επιδότηση. Η επιστροφή σε αυτό δεν βοηθάει τους νοικοκύρηδες που πασχίζουν να παράξουν εμπορικό κέρδος από τις καλλιέργειες. Αυτό προσπαθούν να διασφαλίσουν με τα δικαιώματα που είναι σωστό να υπάρχουν, για να λειτουργούν και τα μέτρα ενίσχυσης των χωραφιών με αγρανάπαυση, αμειψισπορά κ.τ.λ. βελτιώνοντας την ποιότητα των εδαφών και των προϊόντων με φυσικούς τρόπους,προστατεύοντας κατ' επέκταση και το περιβάλλον διαφορετικά θα σπέρνονται και οι κήποι για την επιδότηση. Τα δικαιώματα λειτουργούν ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να μπορούν οι αγρότες να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της αγοράς να είναι ποιο ευέλικτοι και να παράγουν ποιοτικά προϊόντα όπως και εμπορικό κέρδος , άσχετα εάν τα τελευταία χρόνια λόγω κακών κλιματολογικών και πολιτικών συνθηκών δεν τα καταφέρνουμε, Η προσπάθεια γίνετε.

Απάντηση

29-07-2018 21:04ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία