BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Διορθώνουν τα de minimis

Την «εξίσωση», με βάση την οποία θα πληρωθούν οι παραγωγοί κρέατος και γάλακτος την πολυαναμενόμενη ενίσχυση de minimis, βρήκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αν και ακόμα μένει στο «σκοτάδι» ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα υπολογιστούν τα ποσά των δικαιούχων κτηνοτρόφων, οι πληροφορίες λένε ότι θα συνδυάζουν τα κριτήρια των παραδόσεων γάλακτος σε τυροκομεία και γαλακτοβιομηχανίες και τα στοιχεία από το ΟΣΔΕ με τον αριθμό των ζώων.

Διορθώνουν τα de minimis

0
1

Στην «καυτή ερώτηση» εάν θα εξαιρεθούν οι κτηνοτρόφοι που λαμβάνουν εξισωτική αποζημίωση (όσοι μένουν ή περνούν 5 μήνες το χρόνο στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές) το υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τελικά τι απαντά, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που έχει συναντήσει η αρχική του πρόθεση.

Όσον αφορά τους άλλους κλάδους της κτηνοτροφίας που δικαιούνται ενισχύσεις de minimis ήδη έχουν σταλεί προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) εγκύκλιοι από το υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία καταγραφής των χοιρομητέρων.

Αυτό γίνεται διότι υπάρχει διάσταση μεταξύ ΔΑΟΚ και χοιροτρόφων για τον αριθμό των εκμεταλλεύσεων. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει άμεσα και με την καταγραφή των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Τη διασταύρωση των στοιχείων για όλους τους κλάδους θα αναλάβει ο ΟΠΕΚΕΠΕ λίγο πριν προχωρήσεις την πληρωμή που εκτιμάται ότι θα γίνει στο τέλος Γενάρη.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-01-2013 18:38despoina

kalisperasas kalla den ntrepontai ligo to ligotero pou exo na po.poiei ta kanonisan na do8oun mono sta pedina ,sta orina me kairikes sun8ikes me xeimona 7 mines kai pano .gia probata mas exoun emas tous idious fagan fagan den xortasan as koitaksoun ta plagia tous den trome koutoxorto oloi ekgatalipoun tin xora afinontas to epakgelma tou georgou kai tou ktino trofou .ei kurioi bolemeni katareoume

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία