BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Καλό Πάσχα για Άρθρο 68, εξισωτική και de minimis των ορεινών περιοχών

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα μεταφέρονται όλες οι πρόσθετες ενισχύσεις του Άρθρου 68, μαζί με την εξισωτική αποζημίωση για το 2012, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες τoυ Αgronews και της εφημερίδας Agrenda. Τότε θα πληρωθεί και το υπόλοιπο των ενισχύσεων de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους και αγελαδοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Καλό Πάσχα για Άρθρο 68, εξισωτική και de minimis των ορεινών περιοχών

5
1

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης των ζώων που έχουν εφοδιαστεί με ηλεκτρονικά ενώτια ή στομαχικό βώλο. Δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα τα ποσά που θα δοθούν ανά κτηνοτρόφο στους ορεινούς, μετακινούμενους. Οι πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έγιναν κλιμακωτά, ανάλογα με τον αριθμό των ζώων κάθε εκμετάλλευσης. Επίσης, συνολικά 922 χοιροτρόφοι και ένας πολύ μικρός αριθμός σηροτρόφων πήραν στις 6 Μαρτίου, την ενίσχυση de minimis που τους αναλογούσε.

Συνδεδεμένη ενίσχυση
Συνολικά 2.680.000 ήταν τα επιλέξιμα στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας, για να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση για το 2012, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το «80άρι» χάθηκε για άλλη μια χρονιά, λόγω της υπέρβασης του πλαφόν των 2,5 εκατ. στρμ., οπότε οι παραγωγοί έλαβαν την Τρίτη 5 Μαρτίου 72 ευρώ το στρέμμα, έναντι 70,5 ευρώ πέρσι. Η πληρωμή αφορά 49.738 δικαιούχους και  το ποσό ανέρχεται στα 192,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κ.λπ.)».

Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου έγινε αναφορά από τον κ. Τσαυτάρη και στις πληρωμές της επιστροφής φόρου πετρελαίου: «Τη νέα χρονιά θα βρούμε έναν πιο αντικειμενικό τρόπο, ίσως και με την κάρτα», κατέληξε ο υπουργός.

Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2012, όσοι παραγωγοί  δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι  έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που παρά την προσθήκη της ζημιάς που καταγράφηκε από τον ΕΛΓΑ δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν  σφάλματα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-04-2013 08:57ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.Κ

καλα εμεις των ορεινων περιοχων πως θα κανουμε πασχα;;;;;;;μας ρωτησε κανεις;;;;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία