BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ουδείς αγρότης υποχρεούται να πληρώνει «πανωπροίκι»

Το κόστος υποβολής της δήλωσης ΟΣΔΕ έχει αναλάβει το ελληνικό δημόσιο, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός.

Συνάντηση για την κτηνοτροφία στη Βάθη

2
2

Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, η δήλωση καλλιέργειας και εκτροφής ΕΛΓΑ, καθώς και η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων το 2013, γίνονται χωρίς καμία επιβάρυνση των παραγωγών, τονίζει σε όλους τους τόνους ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάτπυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προήδρευσε σε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών και ελέγχων για την καταβολή των ενισχύσεων του 2013 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κόστος υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης έχει αναλάβει το ελληνικό δημόσιο», και ότι «η σύμβαση της Πολιτείας με την ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει «ψιλά γράμματα» και δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Ουδείς αγρότης υποχρεούται να πληρώνει «πανωπροίκι». Από σήμερα στη Λάρισα υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ θα εγκατασταθούν στις πύλες εισαγωγής του αναδόχου ώστε να υποβοηθήσουν την διαδικασία», είπε.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να δηλώσω με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, η δήλωση καλλιέργειας και εκτροφής ΕΛΓΑ, καθώς και η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων το 2013, γίνονται χωρίς καμία επιβάρυνση των παραγωγών.
Το κόστος υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης έχει αναλάβει το ελληνικό δημόσιο. Η σύμβαση της Πολιτείας με την ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει «ψιλά γράμματα» και δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Ουδείς αγρότης υποχρεούται να πληρώνει «πανωπροίκι».
Επιπλέον, σε περιπτώσεις διαπίστωσης προφανών σφαλμάτων ή μικρών ελλείψεων μετά την υποβολή και την καταχώριση των αιτήσεων, οι πύλες εισαγωγής καλούν τους παραγωγούς για διορθώσεις, επίσης, χωρίς επιβάρυνση.
Για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, από τη Δευτέρα το πρωί, υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ θα εγκατασταθούν σε πύλες εισαγωγής του αναδόχου ώστε να υποβοηθήσουν την διαδικασία».

Στη σύσκεψη εκτός του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας και ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Σοφολόγης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

07-03-2018 21:57Αγρότης

Και πλέον τη σκυτάλη παίρνει το γαία επιχειρείν...

Απάντηση

28-05-2013 12:59Γιώργος

Υπάρχει επίσημη δήλωση στα ΜΜΕ του Προέδρου της ΕΑΣ Ηρακλείου, που δηλώνει ότι τα 30 ευρώ ανά αίτηση είναι για την συνεισφορά του αγρότη για το σύνολο των "άλλων" υπηρεσιών που προσφέρει η Ένωση στους αγρότες...Αυτό πώς δικαιολογείται και ακόμα περισσότερο πώς γίνεται ανεκτό???? Επίσης, όταν πέρυσι κατέθεσα μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ μόνος μου την αίτηση για την ενιαία ενίσχυση, αυτή χωρίς καμία ειδοποίηση διαγράφηκε από τους servers της ΕΑΣΗ!!!!!!! Η επίσημη απάντηση για αυτό ήταν...τεχνικό σφάλμα! Και για αυτό υπάρχει αρκετό υλικό στα τοπικά ΜΜΕ...Μήπως είναι καιρός να επέμβουν οι...λειτουργοί της Θέμιδος?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία