BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Εκτός προγράμματος Νέων Αγροτών όσοι έχουν μισθωμένους σταύλους

Με απένταξη από το πρόγραµµα των Νέων Γεωργών κινδυνεύουν πολλοί κτηνοτρόφοι, διότι διαπίστωσαν τώρα ότι τα ιδιωτικά συµφωνητικά ενοικίασης σταύλων δεν τα δέχεται η αρµόδια υπηρεσία για την αδειοδότηση,όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα τηςεφημερίδας Agrenda.

Εκτός προγράμματος Νέων Αγροτών όσοι έχουν μισθωμένους σταύλους

2
0

Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι αντιµετωπίζουν γενικότερο πρόβληµα νοµιµοποίησης του σταύλου και ακόµα περιµένουν το νέο νόµο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγάλουν την πολυπόθητη άδεια.

Ένας νέος κτηνοτρόφος από το Ξηροκάµπι Λακωνίας, ο οποίος µέσω του γεωπόνου-συµβούλου, Σταύρου Χρυσαδάκου, έστειλε στην Agrenda σχετική επιστολή, καταγγέλει: «Εντάχθηκα στο πρόγραµµα των Νέων Γεωργών το έτος 2010. Ανάµεσα στις υποχρεώσεις που ανέλαβα µε την ένταξή µου στο πρόγραµµα, ήτανε να βγάλω άδεια λειτουργίας για το στάβλο (µαντρί) µέσα στα επόµενα τρία χρόνια. Τον στάβλο τον κατέχω µε ιδιωτικό συµφωνητικό µίσθωσης, διάρκειας 9 χρόνων και θεωρηµένο για το γνήσιο των υπογραφών και το βέβαιο της χρονολογίας.

Από τα τέλη Ιουνίου 2012 ξεκίνησα τη διαδικασία της εξαίρεσης από την κατεδάφιση του κτίσµατος και τη σχετική αδειοδότηση της εκµετάλλευσής µου. Πέρασα από όλες τις εµπλεκόµενες υπηρεσίες (∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Λακωνίας, Πολεοδοµία, ∆ασαρχείο, Εφορία Βυζαντινών Aρχαιοτήτων, Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Υπηρεσίες Περιβάλλοντος, ∆ηµόσια Οικονοµική Υπηρεσία, Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίου. «Κατέκτησα» την απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης για εξαίρεση των σταβλικών εγκαταστάσεων από την κατεδάφιση και την απρόσκοπτη χρήση αυτών για όσο διάστηµα αξιοποιούνται για κτηνοτροφική χρήση. Σχηµάτισα τον απαραίτητο φάκελο και τον κατέθεσα στις αρµόδιες υπηρεσίες για την χορήγηση της πολυπόθητης άδειας. Σήµερα που σας γράφω αυτή την επιστολή είµαι απογοητευµένος αλλά και πολύ θυµωµένος και αυτό διότι ενηµερώθηκα ότι:

1. ∆εν µπορεί να εκδοθεί άδεια σε µαντρί µισθωµένο µε ιδιωτικό συµφωνητικό.

2. Η εξαίρεση από κατεδάφιση που µετά από τόσες δυσκολίες έχω στα χέρια µου, είναι άκυρη διότι η υπογραφή του Γ.Γ. της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης δεν έχει νοµική βάση µετά τις 30/6/2012.»

Η επιστολή έχει φτάσει στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη και, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα περιέχεται ειδική διάταξη στο νοµοσχέδιο που συζητείται αυτές τις µέρες στη Βουλή για µεταβατική περίοδο στις εξαιρέσεις από την κατεδάφιση. Παράλληλα, η ειδική γραµµατεία του υπουργείου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία