BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Το νέο τριετές για επενδύσεις μελισσοκομίας

Η ενίσχυση της νομαδικής μελισσοκομίας με κονδύλι 12,065 εκατ. ευρώ – που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού- περιλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για την τριετία 2014-2016, σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο το Σάββατο 12 Απριλίου η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί αποκλειστικά μαζί με την ειδική έκδοση Smart Farm. Όπως προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, το νέο τριετές πρόγραμμα διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2016, με προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ.

Το νέο τριετές για επενδύσεις μελισσοκομίας

2
0

Βλέπουν χρήμα τα επιχειρησιακά των Ομάδων, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της σαββατιάτικης εφημερίδας. Τις λίστες μελών των Ομάδων Παραγωγής ζητεί έως τις 14 Απριλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να καταβάλει τις ενισχύσεις για τα επιχειρησιακά προγράμματα του 2013. Εγκρίθηκαν και τα προγράμματα του 2014, ύψους 19,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, διαβάστε στην Agrenda για την πρόταση «τσεκ» που ρίχνουν τα Χανιά. Την κλιμάκωση της ενιαίας ενίσχυσης ανάλογα με το χρόνο απασχόλησης που απαιτεί η παραγωγή κάθε προϊόντος, προτείνουν ενόψει διαμόρφωσης του εθνικού φακέλου για τη νέα ΚΑΠ οι Χανιώτες καλλιεργητές.

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις με τα δάνεια του Κοντού.Τα χρήματα που κατέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο ως εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου για το άτοκο δάνειο των 150 εκατομμυρίων προς τις Ενώσεις σιτηρών το 2008, ζητά πίσω το Ευρωδικαστήριο. Συμφωνεί με την Κομισιόν περί στρέβλωσης ανταγωνισμού.

Ακόμα, διαβάστε σε αυτό το φύλλο της Agrenda, για τις εξελίξεις με τη Deoleo. Παλεύει η ισπανική κυβέρνηση να κρατήσει ένα ποσοστό μετοχών του μεγαλύτερου παίκτη στο ελαιόλαδο, Deoleo, που «πολιορκείται» από Ιταλούς επιχειρηματίες.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Επικαιρότητα

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για πτώση των τιμών αγελαδινού γάλακτος

Με έκπτωση 10% στην αξία θα φορολογηθούν τα ενοίκια γης

 

Επενδύσεις

Δεν φθάνει μόνο το «εξοφλήθη» για την τελική δόση των Σχεδίων Βελτίωσης

Στην απόγνωση ρίχνει τους παραγωγούς φιστικιών η απουσία εγκρίσεων

 

Επιχειρήσεις

Η νόσος του Παναμά κατατρώει την παγκόσμια παραγωγή μπανάνας

Με τα σούπερ μάρκετ Λάρισα στα 918 τα καταστήματα του Μαρινόπουλου

 

Εμπορεύματα

Βλέπουν 10% αύξηση οι εκτάσεις του εγχώριου βαμβακιού τη νέα σεζόν

Τι αλλάζει στην παγκόσμια αγορά της ζάχαρης το τέλος των ποσοστώσεων

  

Editorial

Όσο η ελληνική οικονομία δείχνει να απομακρύνεται από την «διακεκαυμένη ζώνη», τόσο και οι φέροντες την ευθύνη για τη χάραξη της «νέας στρατηγικής» υποτιμούν το ρόλο που δύναται να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας και υπονομεύουν συστηματικά τη συμβολή του στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα όσα διαμείφθηκαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τα μέτρα για το γάλα, η παθητική στάση της Πολιτείας σε ότι αφορά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου (Ομάδες Παραγωγών, συνεταιρισμοί κ.α.),  τα «στραβά μάτια» στις παραδοξότητες που χαρακτηρίζουν τις αγορές των αγροτικών προϊόντων και η διευκόλυνση των διαδικασιών αποδυνάμωσης των μεσαίου μεγέθους εκμεταλλεύσεων, είναι ορισμένα μόνο από τα «δείγματα γραφής» των τελευταίων ετών, που πραγματώνονται με άλλοθι το θολό τοπίο της κρίσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσο οι κρίσιμες μάζες της πολυπληθούς τάξης των αγροτών παραμένων ασύντακτες και εκχωρούν με ευκολία την ψήφο τους στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν να έχουν αναλάβει εργολαβικά τη «σωτηρία» της χώρας, τόσο οι τελευταίες θα «παραδίδονται» άνευ όρων στα κελεύσματα των οικονομικά ισχυρών αυτού του κόσμου και θα περιφρονούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της υπαίθρου.

Μ’ αυτή την έννοια, η περιβόητη «έξοδος στις αγορές» δεν συνιστά τίποτα παραπάνω από την επιστροφή των πολιτικών μας ταγών στις «παλιές καλές συνήθειες», που καλλιεργεί η δυνατότητα «φθηνής εξαγοράς» της λαϊκής ψήφου με τη βοήθεια καλοπληρωμένης προπαγάνδας η οποία χρηματοδοτείται με τον ακριβό δανεισμό από τις άπληστες, σε κάθε περίπτωση, αγορές κεφαλαίων.  

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία