BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με 1 εκατ. ευρώ ενισχύεται η τοπική παραγωγή των νησιών του Αιγαίου

Στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής μέσω του προγράμματος των μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους αποσκοπεί η έγκριση της δαπάνης ύψους 1.050.000 ευρώ για το έτος 2014 από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ως 31 Aυγούστου οι εγγυητικές για την αναδιάρθρωση αμπελώνων

2
0

Από το παραπάνω ποσό 547.000 ευρώ αφορούν την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και τα 405.900 ευρώ την πληρωμή του ΦΠΑ που θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης του ειδικού καθεστώτος εφοδιασμών.

Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 1

Εγκρίνονται οι παρακάτω δαπάνες συνολικού ύψους 1.050.000ευρώ για το έτος 2014, οι οποίες θα βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό και θα καλυφθούν από τον ΚΑΕ 5423, φ. 29/110:

Α. ΔΑΠΑΝΗ ΥΨΟΥΣ 547.000,00 Ευρώ (πεντακοσίων σαράντα επτά χιλιάδων ευρώ): που αφορά την εθνική συμμετοχή στο συνολικό ποσό των 18.857.000,00 € για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής μέσω του προγράμματος των μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους.

Β. ΔΑΠΑΝΗ ΥΨΟΥΣ 405.900,00 Ευρώ (τετρακοσίων πέντε χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ): για την πληρωμή του ΦΠΑ που θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης του ειδικού καθεστώτος εφοδιασμών του ποσού των 5.470.000 Ευρώ και στους δικαιούχους του μέτρου της τεχνικής βοήθειας του ποσού των 150.000 ευρώ, του Προγράμματος των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Γ. ΔΑΠΑΝΗ ΥΨΟΥΣ 97.100,00 Ευρώ (ενενήντα επτά χιλιάδων εκατό ευρώ): για την πληρωμή των οδοιπορικών εξόδων, εκτός έδρας και εκτός ωραρίου αποζημιώσεων των υπαλλήλων των Περιφερειακών υπηρεσιών που θα διενεργήσουν τους υποχρεωτικούς από τη νομοθεσία επιτόπιους ελέγχους για το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

 

Άρθρο 2

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατανέμεται στις κατά τόπους υπηρεσίες των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους το ποσό των 97.100 Ευρώ (ενενήντα επτά χιλιάδων εκατό ευρώ) για την πληρωμή των οδοιπορικών εξόδων, εκτός έδρας και εκτός ωραρίουαποζημιώσεων των υπαλλήλων των Περιφερειακών υπηρεσιών που θα οριστούν ως αρμόδιες για να διενεργήσουν τους υποχρεωτικούς από τη νομοθεσία επιτόπιους ελέγχους για το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

 

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση με την Έγκριση δαπάνης για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.pdf

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία