BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παράταση μέχρι 31 Ιουλίου για τον αμπελώνα Σαντορίνης

Ενάμιση ακόμα μήνα, μέχρι τις 31 Ιουλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι αμπελο- καλλιεργητές της Σαντορίνης προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για πενταετή ένταξη στη δράση 4.2 για τη Διατήρηση της αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα νήσου Θήρας.

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από φέτος οι δηλώσεις συγκομιδής αμπελουργών

0
0

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, δίνεται παράταση στη δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων τους, που έληγε στις 20 Ιουνίου και ενισχύει τους καλλιεργητές με 90 ευρώ το στρέμμα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα μέτρο συνολικής χρηματοδότησης 1,2 εκατ. ευρώ, που αφορά αμπελοτεμάχια των νήσων Θήρας και Θηρασίας με επιλέξιμες εκτάσεις έκτασης μέχρι 15.000 στρέμματα.

 

Στόχος

Η δράση 4.2 έχει ως στόχο:

-Τη διάσωση των τοπικών γεωργικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο θηραϊκό αμπελώνα και τείνουν να εκλείψουν κάτω από οικονομικές πιέσεις.

- Την προστασία του εδάφους από τη διάβρωση, αποσάθρωση και αλλαγή χρήσης μέσω της συνέχισης της γεωργικής δραστηριότητας.

-Τη δημιουργία χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.

 

Δικαιούχοι - Κριτήρια Ένταξης

Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης 4.2 μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:

α. επαγγελματίες αγρότες

β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

αα Είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 25% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος καθώς η συγκεκριμένη δράση εφαρμόζεται μόνο στις νήσους Θήρα και Θηρασία με πληθυσμό λιγότερο από 100.000 κατοίκους.

ββ. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.

Ο έλεγχος των προϋποθέσεων που αφορούν στο ΜΑΑΕ γίνεται μηχανογραφικά.

 

Τόπος υποβολής των αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι - υποψήφιοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της δράσης 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας», υποβάλλουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων - Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Θήρας ή στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, αίτηση ενίσχυσης για πενταετή ένταξη, πλήρως συμπληρωμένη.

Μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνεται ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το μηχανογραφικό σύστημα. Οι αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, μετά και την καταχώρησή τους στο μηχανογραφικό σύστημα, διαβιβάζονται εντός 10 εργασίμων ημερών από την κατάθεσή τους, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Θήρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία