BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Έως 30 Νοέμβρη ολοκλήρωση των έργων στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια

Τροποποιήθηκε ο Οδηγός Προγράμματος ως προς τον χρόνο παράτασης υλοποίησης των έργων που αφορά νέες ή υφιστάμενες, μικρομεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως η μεταποίηση, οι κατασκευές, η παροχή υπηρεσιών ακόμα και το εμπόριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σε πρωτογενή τομέα και μεταποίηση μια στις τέσσερις νέες επιχειρήσεις

3
0

Με Απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίστηκε σε 30 (τριάντα) μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα εννεάμηνης (9) παράτασης και μέχρι τις 30-11-2014, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Επίσης σύμφωνα με την Τροποποίηση, απεντάσσονται επιχειρήσεις (δικαιούχοι) οι οποίες εντός 30 μηνών αντίστοιχα (ή 39 μηνών και μέχρι τις 30-11-2014 εάν έχει εγκριθεί παράταση) δεν υπέβαλαν αίτημα και έκθεση ολοκλήρωσης.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του έργου εντός των προθεσμιών (δηλαδή εντός 30 μηνών) οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τεκμηριωμένη αίτηση παράτασης ολοκλήρωσης του έργου στον ΕΦΕΠΑΕ. Η διάρκεια της παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης είναι και πάλι η 30/11/2014.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να υποβληθεί η σχετική αίτηση πριν την ημερομηνία λήξης των 30 μηνών και να έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού (εξοφλημένες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων προκαταβολών). Περαιτέρω παράταση μέχρι τρεις (3) μήνες δίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανωτέρας βίας και εφόσον υπαίτιος για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου δεν είναι ο δικαιούχος του έργου.


Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση: Τροποποίηση οδηγού προγράμματος για την υλοποίηση του προγράμματος Εξωστρέφεια.pdf
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία