BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χαμηλότερο το εισοδηματικό κατώφλι για τα προγράμματα των Νέων Αγροτών

Στα 12.000 ευρώ µειώνεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, το εισόδηµα αναφοράς για τα προγράµµατα Νέων Αγροτών και Σχεδίων Βελτίωσης του 5ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, κατεβάζοντας έτσι τον πήχη των κριτηρίων της µοριοδότησης, ενώ παράλληλα προσφέρει µία µικρή διευκόλυνση στην υλοποίηση του προγράµµατος για τους ήδη εγκεκριµένους δικαιούχους.

Χαμηλότερο το εισοδηματικό κατώφλι για τα προγράμματα των Νέων Αγροτών

2
0
Πιο συγκεκριµένα, λόγω αυτής της µείωσης της τάξεως του 20% από τα 15.000 ευρώ που ανερχόταν το εισόδηµα αναφοράς, το εισόδηµα της γεωργικής εκµετάλλευσης που απαιτείται για έξτρα µοριοδότηση στους Νέους Αγρότες µειώνεται στα 9.000 ευρώ. Παράλληλα µειώνεται και το ελάχιστο εισόδηµα του ίδιου του αγρότη που ορίζεται στο 120% του εισοδήµατος αναφοράς, στα 14.400 ευρώ.

Όσον αφορά αυτούς που είναι ήδη µέσα στο πρόγραµµα, µειώνεται το εισόδηµα εκµετάλλευσης που θα πρέπει να έχει στη µελλοντική κατάσταση ο δικαιούχος στα 9.600 ευρώ, από τα 12.000 που οριζόταν.

Επιπλέον θα απαιτούνται λιγότερα στρέµµατα ή λιγότερος αριθµός ζώων για τις υποχρεώσεις των νέων προγραµµάτων, ενώ για τα Σχέδια Βελτίωσης το όφελος συνίσταται στο γεγονός ότι θα χρειάζονται λιγότερα στρέµµατα για την αγορά γεωργικών ελκυστήρων >85 ΗΡ δενδροκοµικούς και >100 ΗΡ φυτών µεγάλης καλλιέργειας όπου απαιτείται οικονοµοτεχνική µελέτη και επιπροσθέτως θα επιτυγχάνονται πιο εύκολα οι βιωσιµότητες των Σχεδίων Βελτίωσης.

Όσον αφορά τους «επιλαχόντες», παρά τις εξαγγελίες πριν από ένα µήνα για εύρεση επιπλέον κονδυλίων  προς το παρόν η ανακατανοµή των πόρων δεν έχει πραγµατοποιηθεί, µε τις πιθανότητες να καλυφθεί το σύνολο των υποψηφίων να λιγοστεύουν, καθώς θα πρέπει να βρεθούν πάνω από 50 εκατ. ευρώ επιπλέον.

 

 

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία