BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Η κατανομή των 10 εκατ. ευρώ για την αναδιάρθρωση αμπελώνων ανά Περιφέρεια

Το ποσό της κοινοτικής ενίσχυσης που δικαιούται κάθε Περιφερειακή Ενότητα για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων για την περίοδο 2014-2015, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ ορίζει απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.

Κίνδυνος φυτοτοξικότητας από λανθασμένη χρήση του glyphosate

1
0

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, τα περισσότερα στρέμματα αναλογούν στην Κορινθία και ακολουθεί η Βοιωτία.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα με την αριθ. 3714/110476/04−09−2014 Υπουργική Απόφαση όπως κάθε φορά ισχύει και επισημαίνεται στην απόφαση ότι η μη εκτέλεση ορισμένων εγκεκριμένων μέτρων/δράσεων στη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου 2014−2015, και η μη σύσταση τραπεζικής εγγύησης για τις δράσεις αυτές, θα επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται.

Για την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος 2014−2015 η κατάθεση εγγυητικών επιστολών από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται έως και τις 20 Ιουνίου 2015.

Οι ποικιλίες Τσάπουρνο στην Π.Ε. Κιλκίς και Κοτσιφολιάτικο στις Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο στις δράσεις:

i) εκρίζωση/αναφύτευση με άλλη ποικιλία

ii) επανεμβολιασμός

Οι Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) που ανήκουν στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης οι οποίες δεν ταξινομούνται ως «λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες» χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. στο 50% του πραγματικού κόστους του προγράμματος, αντί του 75% που ισχύει για τις υπόλοιπες Π.Ε.

Οι Π.Ε. έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής επιπλέον στρέμματα των κατανεμηθέντων, χωρίς να υπερβούν το κατανεμηθέν ποσό που τους αναλογεί, άλλως θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αδυναμία καταβολής των συγκεκριμένων ενισχύσεων στους παραγωγούς της περιοχής τους.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση: Κατανομή κοινοτικών κονδυλίων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων 2014-2015.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία