BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πληρωμές 9,2 εκατ. ευρώ για Νέους Αγρότες του Αιγαίου έως τα τέλη του 2014

Να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης των 240 δικαιούχων μέσα στο 2014, ποσό που αναμένεται να ανέλθει σε 9,2 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο στόχος των Δ/νσεων Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σύμφωνα μα ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Πληρωμές 9,2 εκατ. ευρώ για Νέους Αγρότες του Αιγαίου έως τα τέλη του 2014

1
0

Συνολικά, περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στους νέους αγρότες των νησιών του Αιγαίου ενώ οι δύο επόμενες δόσεις (15% εκάστη) θα καταβληθούν μέσα στην πενταετία. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η τήρηση όλων των δεσμεύσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους.

Με αφορμή την επιπλέον ενίσχυση των επιλαχόντων αλλά και την άμεση απόδοση του μεγαλύτερου μέρους της επιδότησης στο σύνολο των δικαιούχων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπ. Σπυρίδων αναφέρει: “Ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο και μέσο τους νέους ανθρώπους των νησιών μας να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή.

Ένας ανεπτυγμένος και καινοτόμος γεωργικός τομέας αποτελεί τη βάση ενός υγιούς παραγωγικού ιστού που έχει ανάγκη να «χτίσει» η χώρα μας. Η στοχευμένη γεωργική παραγωγή, καταλήγει ο κος Σπυρίδων, «σε έναν χώρο, όπως ο νησιωτικός, συμπληρώνει και δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο βασικό προϊόν των νησιών μας, που είναι ο τουρισμός».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία