BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στους 1.105 οι δικαιούχοι των πρώην ΟΠΑΑΧ, με επενδύσεις ύψους 173 εκατ. ευρώ

Τον κατάλογο με τα ονόματα των 1.105 δικαιούχων των πρώην ΟΠΑΑΧ και το συνολικό ποσό των επενδύσεως στις οποίες προχώρησαν, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ.

Χειροτεχνία και Αγροτουρισμός στη Χίο

3
0

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία το υπουργείου, το συνολικό ύψος των επενδύσεων φτάνει τα 173.068.087 ευρώ και οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 1.105. να σημειωθεί ότι τα μέτρα αφορούν «Μέτρο 311: Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες», «Μέτρο 312: Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων» και «Μέτρο 313: Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων».

Αναλυτικά τα μέτρα αφορούν τα εξής:

Μέτρο 311: Το μέτρο στοχεύει στην παροχή δυνατοτήτων δημιουργίας πολλαπλών δραστηριοτήτων και απόκτησης εναλλακτικών εισοδημάτων για τη μείωση της υποαπασχόλησης στο γεωργικό τομέα, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, τη βελτίωση των εισοδημάτων και τη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου.

Μέτρο 312: Στόχος του Μέτρου είναι η προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας, η δημιουργία δυνατοτήτων απασχόλησης εκτός του πρωτογενή τομέα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συγκράτηση ή/και αύξηση του πληθυσμού σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου, με παράλληλη ενδυνάμωση των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων στην τοπική οικονομία.

Μέτρο 313: Το μέτρο στοχεύει στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην προβολή-προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών.

Βρείτε εδώ τη λίστα με τα Εγκεκριμένα προγράμματα πρώην ΟΠΑΑΧ ως 16 Δεκεμβρίου 2014.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία