BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μείωση γραφειοκρατίας και αποκέντρωση υπόσχεται για το νέο ΠΑΑ ο Καρασμάνης

Μείωση της γραφειοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων και στην έγκριση των επενδύσεων και προώθηση της αποκέντρωσης και διαχείριση του ενός τρίτου των κονδυλίων, δηλαδή περίπου 1,8 δις ευρώ, από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, προωθούνται για τη νέα προγραμματική περίοδο, τόνισε πάνω στο βήμα του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Καρασμάνης.

Μείωση γραφειοκρατίας και αποκέντρωση υπόσχεται για το νέο ΠΑΑ ο Καρασμάνης

3
0
Σύμφωνα με την ομιλία του υπουργού στις 19 Δεκεμβρίου στο Intercontinental, μέσα από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογίζεται η αξιοποίηση 466 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 7.500 νέων σχεδίων βελτίωσης και εκσυγχρονισμού αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ενώ θα διατεθούν 254 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 340 σημαντικών επενδύσεων στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
  • Παράλληλα, ενισχύεται την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό  2.100 περίπου νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό 4.500 επιχειρήσεων κυρίως αγροτουριστικών, με ένα συνολικό προϋπολογισμό 370 εκατ. ευρώ, διπλασιάζοντας έτσι τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς.
  • Θεσμοθετούνται μέτρα εκκίνησης νέων επιχειρήσεων, με  αυξημένο όριο επιλέξιμης ενίσχυσης έως 50.000 ευρώ ανά δικαιούχο. Πρόκειται για τα λεγόμενα start ups, τα οποία θεωρούμε ότι θα συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου προβλήματος της χώρας μας, που δεν είναι άλλο από την ανεργία και για τα οποία θα διατεθούν πόροι ύψους 72 εκατ. ευρώ.
  • Κατευθύνονται επιπλέον 436 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, ταμιευτήρων και λιμνοδεξαμενών, ενώ περιλαμβάνουμε  δραστηριότητες μεταφοράς γνώσεων μέσα από την εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία στις αγροτικές περιοχές, καθώς και δράσεις προώθησης της δια βίου μάθησης και της επαγγελματικής κατάρτισης στην γεωργία και τη δασοκομία, με πόρους ύψους 80 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα συμβουλευτικά δίκτυα υποστήριξης των παραγωγών από γεωπόνους και κτηνιάτρους με πόρους 125 εκατ. ευρώ.
  • Ενισχύεται η σύσταση και λειτουργία συνεργατικών σχημάτων δηλαδή Ομάδων παραγωγών, οργανώσεων παραγωγών και ενώσεων οργανώσεων παραγωγών με κάλυψη του 100% των δαπανών τους και με ένα συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 27 εκατ. ευρώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία