BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παράταση έως τέλους του έτους για την ενεργητική προστασία ΕΛΓΑ του 2014

Ανοιχτή θα παραµένει για ολόκληρο το 2015 η πρόσκληση του ΕΛΓΑ για το «Πρόγραµµα ενεργητικής προστασίας για το 2014», σύµφωνα µε απόφαση του ∆Σ του Οργανισµού, µε τον προϋπολογισµό του προγράµµατος να διαµορφώνεται στα 2.500.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης να ορίζεται στο 60% για τους µεµονωµένους και 75% για τις οµάδες παραγωγών.

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα αντιχαλαζικά δίχτυα

2
0
Ωστόσο, σύµφωνα µε δηλώσεις του αντιπροέδρου του Οργανισµού, Αργύρη Μπότου, στην Agrenda, µετά την έγκριση του νέου ΠΑΑ η οποία αναµένεται το Μάιο του 2015, προωθείται η αναδροµική ισχύς του Μέτρου 5 που θα αντικαταστήσει το τρέχων πρόγραµµα ενεργητικής προστασίας, το οποίο προβλέπει ποσοστό ενίσχυσης έως 80 % για τους µεµονωµένους και έως 100% για τις οµάδες. Άρα, όσοι δικαιούχοι ενταχθούν µε το τρέχων πρόγραµµα θα ενισχυθούν µε τα νέα ποσοστά του ΠΑΑ. Επιπλέον, επειδή κατά πάσα πιθανότητα, οι συνταξιούχοι δεν θα αποτελούν δικαιούχους, ο ΕΛΓΑ θα τρέξει παράλληλα δικό του πρόγραµµα, µε µειωµένο ποσοστό, για τη συγκεκριµένη οµάδα















Επίσης σύµφωνα µε τον ίδιο, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η αύξηση των κονδυλίων του Μέτρου 17 που αφορά την επιδότηση ασφαλίστρων που καταβάλλεται από τους παραγωγούς έως 65% του ποσού, και πλέον ορίζονται στα 200 εκατ. ευρώ για την 5ετία, από τα 10 εκατ. ευρώ που προβλεπόντουσαν. Όπως και να έχει για το πρόγραµµα ενεργητικής προστασίας του 2015, προβλέπεται ενίσχυση για την αγορά και εγκατάσταση















Ηλεκτρικών αντιπαγετικών ανεµιστήρων. Υπάγονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή ∆ήµου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας. Οι επιλέξιµες καλλιέργειες είναι τα εσπεριδοειδή, τα βερίκοκα και τα ακτινίδια µε κύρια καλλιέργεια τα εσπεριδοειδή.

Αντιχαλαζικά για τα µηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, τα ακτινίδια, η άµπελος και η ροδιά















Συνδυαστικού συστήµατος προστασίας των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή. Υπάγονται όλες οι Περιφέρειες και οι επιλέξιµες καλλιέργειες είναι η κερασιά και η άµπελος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία