BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ακόμα 60 μέρες για δηλώσεις στα αγροπεριβαλλοντικά

Παράταση 60 ημερών έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους Βιολογικών, Ολοκληρωμένης, Αμειψισποράς, Νιτρορύπανσης και άλλων «μη παραγωγικών» Μέτρων του 2014, ώστε να προχωρήσουν στις δηλώσεις εφαρμογής, σύμφωνα με την απόφαση 41595/8-4-2015.

Ακόμα 60 μέρες για δηλώσεις στα αγροπεριβαλλοντικά

1
0

Ο λόγος για την παράταση σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού είναι η αναβάθμιση της εν λόγω μηχανογραφικής εφαρμογής. Παράλληλα όπως είχαν επισημάνει οι γεωπόνοι της Λάρισας σε επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελο Αποστόλου, υπήρξε αδυναμία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ να καταχωρηθούν από τις ΔΑΟΚ τα καλλιεργητικά σχέδια που υποβλήθηκαν για τα γεωργοπεριβαλλοντικά, με αποτέλεσμα τις επερχόμενες κυρώσεις στους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα η παράταση αυτή αφορά τους δικαιούχους που συμμετείχαν το 2014 σε Μέτρα:

· Βιολογικών

· Βιολογικής κτηνοτροφίας

· Αμειψισποράς

· Προστασία από τη Νιτρορύπανση

· Ολοκληρωμένης καπνού και τεύτλων


Διαδικασία υποβολής δήλωσης

Η δήλωση εφαρμογής υποβάλλεται από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα που υποστηρίζει την εφαρμογή κάθε δράσης λαμβάνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο. Η διαδικασία συμπλήρωσης και οριστικοποίησης των στοιχείων της δήλωσης εφαρμογής περιγράφεται στο σχετικό εγχειρίδιο χρήσης. Επισημαίνεται ότι κατά την διαδικασία συμπλήρωσης - καταχώρησης της δήλωσης εφαρμογής τα πεδία θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα από την τελευταία οριστική σύμβαση και το αντίστοιχο ΣΠΔ .

Μετά την ηλεκτρονική τους υποβολή, οι δηλώσεις εφαρμογής εκτυπώνονται από το πληροφοριακό σύστημα και διαβιβάζονται με ευθύνη των ενδιαφερομένων πλήρως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες σε έντυπη μορφή, με τα συνυποβαλλόμενα παραστατικά, στους αρμόδιους Φ. Υ., όπου και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου της υπηρεσίας κατάθεσης. Οι δηλώσεις εφαρμογής υποβάλλονται σε έντυπη μορφή εντός 45 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης εφαρμογής. Επισημαίνεται ότι, όταν η λήξη της προθεσμίας συμπίπτει με αργία, Σάββατο ή Κυριακή, τότε θεωρείται ότι συμπίπτει με την πρώτη επόμενη εργάσιμη ημέρα. Μετά την παραλαβή της έντυπης δήλωσης εφαρμογής και τη χορήγηση υπηρεσιακού αριθμού πρωτοκόλλου, οι ΔΑΟΚ. καταχωρίζουν το υπηρεσιακό πρωτόκολλο στο πληροφοριακό σύστημα.

Σε περιπτώσεις που ο παραγωγός δεν επιθυμεί να υποβάλλει ο ίδιος ηλεκτρονικά τη δήλωση εφαρμογής θα απευθύνεται στην αρμόδια ΔΑΟΚ για να παραλάβει το έντυπο της δήλωσης εφαρμογής. Σ' αυτό θα είναι προσυμπληρωμένα τα στοιχεία βάσει της ισχύουσας σύμβασης και ΣΠΔ.

Ο δικαιούχος θα συμπληρώνει τα λοιπά απαιτούμενα πεδία και θα υποβάλλει το έντυπο πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ΔΑΟΚ λαμβάνοντας υπηρεσιακό αριθμό πρωτοκόλλου. Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα προβαίνει σε καταχώρηση και οριστικοποίηση της δήλωσης εφαρμογής στο Πληροφοριακό Σύστημα όπου και θα λαμβάνει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο. Η προαναφερόμενη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου κατά περίπτωση χρονικού διαστήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία