BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στήριξη από την COMAGRI για παράταση του «Μπαλτατζή»

Την στήριξή τους εξέφρασαν μέλη της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου (COMAGRI) της Ευρωβουλής, όσον αφορά το αίτημα των 11 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, για παράταση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και μετά το τέλος του 2015.

Στήριξη από την COMAGRI για παράταση του «Μπαλτατζή»

3
0
Συνολικά 11 κυβερνήσεις, με τη στήριξη ακόμα 6, έχουν εκφράσει αίτημα παράτασης για έξι μήνες (δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2016), με πολλά μέλη της Επιτροπής Γεωργίας να στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση ακόμα επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό, εκτός από ορισμένες πηγές που αναφέρουν πως η Κομισσιόν τελικά θα τραβήξει την «πρίζα» από τα Προγράμματα τέλος του 2015

Αυτό σημαίνει για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες, πως τα Μέτρα του «Μπαλτατζή» θα πληρώνουν τους δικαιούχους έως τέλος του 2015 και για όσες δαπάνες υλοποιήσουν μόνο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Εκτός βέβαια από τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα (βιολογικά, ολοκληρωμένη κλπ) που οι υποχρεώσεις μεταφέρονται αυτόματα για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, σε συνάντηση προ ημερών με τον Επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan, στις Βρυξέλλες, είχε γυρίσει με «άδεια χέρια» σχετικά με την παράταση της επιλεξιμότητας των δαπανών του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013. Όπως αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου του υπουργείου, ο Επίτροπος αντιμετώπισε με κατανόηση το αίτημα του αναπληρωτή, στο οποίο θα απαντήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία