BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αίτημα για επιπλέον κονδύλια στο πρόγραμμα Νέων

Υπογραμμίζεται ότι οι αιτήσεις έφτασαν τις 14.760 στη χώρα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει 12.000 θέσεις.

1
0
Την ένταξη όλων των επιλαχόντων που θα προκύψουν στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών, μέσω της ανεύρεσης χρηματικών πόρων από άλλες πηγές, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων φάνηκε η μεγάλη ανταπόκριση των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων για ένταξή τους στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις έφτασαν τις 14.760 σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει 12.000 θέσεις. Με δεδομένο ότι  ένας από τους βασικούς στόχους του μέτρου, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης, η Π.ΕΝ.Α. θεωρεί επιβεβλημένη την απορρόφηση και των επιλαχόντων που πληρούν τις προϋποθέσεις, με την εξεύρεση πόρων από την πλευρά του υπουργείου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών ζητά την απορρόφηση των περίπου 2.500 επιλαχόντων που τηρούν τις προϋποθέσεις στο μέτρο 6.1 του Π.Α.Α 2014-2020 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», μέσω ανεύρεσης χρηματικών πόρων από άλλες πηγές, αφού δεν επαρκούν τα χρήματα για όλους.

Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων φάνηκε η μεγάλη ανταπόκριση των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων για ένταξή τους στο πρόγραμμα, προκειμένου να λάβουν ένα σημαντικό βοήθημα στο πρώτο τους ξεκίνημα.  Άλλωστε ένας από τους βασικούς στόχους του μέτρου, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης.

Παρόλα αυτά όμως, πολλοί από τους ενδιαφερόμενους που ήδη έχουν ξεκινήσει να καλλιεργούν και να επενδύουν στον πρωτογενή τομέα, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος λόγω έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα να σκέφτονται να εγκαταλείψουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

Η Π.Ε.Ν.Α. θεωρεί επιβεβλημένη την εξεύρεση πόρων από την πλευρά του υπουργείου για την ένταξη στο πρόγραμμα των επιλαχόντων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ο  πρωτογενής τομέας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη της χώρας και μόνο με την ενασχόληση ολοένα και περισσότερων νέων ανθρώπων μπορεί να στηριχθεί, να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει ελληνική ύπαιθρος».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία