BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Θέμα ωρών η προδημοσίευση Νιτρικών μέσα Απρίλη η αντίστοιχη για τα Σχέδια

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται από το ΥπΑΑΤ το πρόγραμμα για τη μεταποίηση, ενώ την Παρασκευή 10 Μαρτίου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί η προδημοσίευση για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης και μέσα στον Απρίλιο η αντίστοιχη προδημοσίευση για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Στουπής και Κασίμης οι δύο γενικοί γραμματείς

3
1

Αυτό τόνισε στο Agronews ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Χαράλαμπος Κασίμης, στο περιθώριο της επίσκεψης του πολυμελούς κλιμακίου του ΥπΑΑΤ, με τον Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, στα Γρεβενά και το Αμύνταιο Φλώρινας, προσθέτοντας πως έως το τέλος του 2017, ο κύριος κορμός των μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020, θα έχει προκηρυχθεί.

«Είμαστε δύο χρόνια νωρίτερα στις προκηρύξεις, συγκριτικά με το πώς είχε εξελιχθεί το προηγούμενο πρόγραμμα» ανέφερε ο κ. Κασίμης και τόνισε ότι αν δεν υπήρχαν κάποια προβλήματα με το πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων, που είναι στην ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και λόγω των πολλών δράσεων (σ. σ. π.χ. μέσω του ΕΣΠΑ) που έχουν ενεργοποιηθεί εμφανίζει δυσκολία να τα «τρέξει», το ΥπΑΑΤ θα είχε προχωρήσει ακόμη πιο γρήγορα.

Σε σχέση, εξάλλου, με το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ειδικά σε κάποιες περιφέρειες όπως αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε σχέση με τα δεσμευμένα κεφάλαια για την περιοχή υπάρχουν πάνω από 1.200 νέοι αγρότες που θέλουν να ενταχθούν, αλλά κρίνονται υπεράριθμοι, ο κ. Κασίμης είπε πως εξετάζεται να γίνει μια υπερδέσμευση της τάξης του 20% και εκτίμησε πως μέσω αυτής πιθανότατα θα καταστεί δυνατό να λυθεί το ζήτημα.

Το ενδεχόμενο, πάντως, να μεταφερθούν πόροι από περιφέρειες στις οποίες σε αυτό τον κύκλο δεν υπήρξε ενδιαφέρον, προς τις άλλες όπου δεν φτάνουν τα χρήματα, ο γενικός γραμματέας το απέκλεισε, τονίζοντας ότι «οι περιφερειάρχες αυτών των περιφερειών δεν το δέχονται, γιατί λένε πως θέλουν να προκηρύξουν νέο κύκλο κι ευελπιστούν πως σε αυτόν θα προσέλθουν άλλοι ενδιαφερόμενοι».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-03-2017 11:10Αγροτης

Ο κυριος Κασιμης ας βγει επιτελους κ ας μας πει την αληθεια για το ρι γινεται με την αξιολογηση των νεων αγροτων ! Εχει περασει 45 μερες απο το τελος της προθεσμιας για την υποβολη των φακελων κα ακομα τπτ !!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία