BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πρόγραμμα ένταξης ανέργων έως 40 ετών στον πρωτογενή τομέα

Διοργάνωση σεμιναρίων βραχείας εκπαίδευσης στον Πρωτογενή Τομέα της παραγωγής, με θεωρία, πρακτική άσκηση και εκπαιδευτικές επισκέψεις, πρόκειται να πραγματοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του προγράμματος Τριπτόλεμος. Σε αυτό μπορούν να ενταχθούν νέες και νέοι ηλικίας έως 40 ετών, κατά προτεραιότητα άνεργοι, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και διαθέτουν διαφορετικές γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και ενδιαφέροντα.

Πρόγραμμα ένταξης ανέργων έως 40 ετών στον πρωτογενή τομέα

2
0

Το επίπεδο των γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον αγροτικό τομέα παραγωγής δεν συνιστά εμπόδιο για την επιλογή συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο Πρόγραμμα. Η επιλογή των συμμετεχόντων στην περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα υπερβαίνει τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων θα γίνεται μετά από δημόσια κλήρωση.

Εκτός από τη διοργάνωση σεμιναρίων το πρόγραμμα μπορεί να αφορά στη λήψη υποστηρικτικών μέτρων, όπως διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης και παρουσίασης καλών πρακτικών, υλοποίηση δράσεων διάχυσης του Προγράμματος και δράσεων μέσω διαδικτύου.  Ακόμη θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες συγκεκριμένων περιοχών της χώρας με ιδιαιτερότητες, όπως δυσπρόσιτες περιοχές, ακριτικές περιοχές, περιοχές που πλήττονται από την ανεργία.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς οφείλουν κατά την υποβολή των προτάσεων για την υλοποίηση των σεμιναρίων να προσδιορίζουν τόσο τη διεξαγωγή θεωρητικών μαθημάτων επί αντικειμένων των κλάδων του Πρωτογενούς Τομέα, όσο και την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Οι λεπτομέρειες υλοποίησης του Προγράμματος «Τριπτόλεμος» θα περιγράφονται αναλυτικά στην ανοιχτή Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις νέες και τους νέους, η οποία θα δημοσιοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία