BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ρεβίθια, καπνός και μήλα Αγιάς στην Απονιτροποίηση

Την ένταξη νέων καλλιεργειών στο Μέτρο της Απονιτροποίησης, υποσχέθηκαν ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης λέγοντας ότι το Μέτρο θα επεκταθεί σε καπνό, ρεβίθια ενώ ορισμένες δενδρώδεις καλλιέργειες θα είναι επιλέξιμες σε Τύρναβο και Αγιά.

Μήλα αξίας 18,3 εκατ. αγόρασε το USDA

2
0

Η συνάντηση, είχε ως θέμα τη Δράση 10.1.4 «Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα» (Απονιτροποίηση) και τα Υπομέτρα 4.1.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» που αποτελούν μέρος των Σχεδίων Βελτίωσης.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι στην τροποποίηση των Προγραμμάτων που υποβλήθηκε πρόσφατα προς έγκριση στην Ε.Ε., έχουν ήδη αλλάξει οι αρχές κριτηρίων επιλογής για το Υπομέτρο 4.1.3 που αφορά στο «net metering» στη βάση των σχετικών αιτημάτων των παραγωγών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρουσία του γενικού γραμματέα Νίκου. Παραβρέθηκαν παράλληλα οι βουλευτές Λάρισας Α. Βαγενά, Ν. Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Τρικάλων Χ. Σιμορέλης, οι βουλευτές Καρδίτσας Χ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου και η Π. Βράντζα, καθώς και εκπρόσωποι του ΓΕΩΤΕΕ και εκπρόσωποι Συνεταιρισμών και Οργανώσεων Παραγωγών.


Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Είχαμε μία εξαιρετικά παραγωγική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη Θεσσαλία. Εργαζόμαστε μεθοδικά αξιοποιώντας τόσο την τεχνογνωσία, αλλά και τις επισημάνσεις των ίδιων των αγροτών, ώστε η αγροτική μας οικονομία να απολαύσει το μέγιστο όφελος από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως άλλωστε πράττει τα τελευταία χρόνια στα αγροτοπεριβαλλοντικά προγράμματα και στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Αγοραστό για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει σε όλους τους τομείς».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία