BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ελάχιστο τα 2 στρέμματα για Δάσωση στα νησιά

Σημαντική πρόβλεψη για την ενίσχυση της μαστιχοπαραγωγής περιλαμβάνει η εγκριθείσα 1η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία προβλέπει ότι για τα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου η ελάχιστη επιλέξιμη έκταση για το μέτρο της «Δάσωσης» (υπομέτρο 8.1) μειώνεται από τα 5 στα 2 στρέμματα.

Ελάχιστο τα 2 στρέμματα για Δάσωση στα νησιά

0
0

Πρόκειται για πρόταση του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, η οποία έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και συμπεριλήφθηκε στην τροποποίηση του ΠΑΑ που υποβλήθηκε το Νοέμβριο του 2016 και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 28 Ιουνίου.

«Σε πρακτικό επίπεδο, η αλλαγή αυτή διευκολύνει σημαντικά τους νησιώτες παραγωγούς – αλλά και τους διαχειριστές δημόσιας γης και τους ΟΤΑ – ώστε να ενταχθούν στο μέτρο της δάσωσης. Ο κατακερματισμός του γεωργικού κλήρου στα νησιά συνεπαγόταν ότι η απαίτηση των 5 στρεμμάτων καθιστούσε ως τώρα εξαιρετικά δύσκολη την ένταξη στο συγκεκριμένο μέτρο του ΠΑΑ.

Ειδικά για τη Χίο, η αλλαγή αυτή διευκολύνει τη φύτευση μαστιχόδεντρων σε νέες περιοχές και την ενίσχυση του εισοδήματος – υφιστάμενων ή νέων – μαστιχοπαραγωγών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η τροποποίηση του ΠΑΑ περιλαμβάνει και άλλες ευνοϊκές μεταβολές για τα νησιά και ειδικά εκείνα που αντιμετωπίζουν αυξημένες προσφυγικές ροές», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία