BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Διακομματικό αίτημα ένταξης των επιλαχόντων στους Νέους

Καταιγισµό αιτηµάτων από όλους τους πολιτικούς χώρους δέχεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά µε τους επιλαχόντες «νέους γεωργούς», οι οποίοι µένουν εκτός νυµφώνος. Ηχηρή παρέµβαση για την ένταξη των 1.133 «επιλαχόντων» νέων γεωργών της Κεντρικής Μακεδονίας στο πρόγραµµα, «εξαιτίας της άδικης κατανοµής των διαθέσιµων πόρων», όπως την χαρακτήρισε, ζήτησε από την Κυβέρνηση, ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης Κεντ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Διακομματικό αίτημα ένταξης των επιλαχόντων στους Νέους

0
0
«∆ίκαιη εξέταση των ενστάσεων και αύξηση της χρηµατοδότησης του µέτρου «για να µην µείνει εκτός κανένας νέος που επιθυµεί να ασχοληθεί µε την αγροτική παραγωγή», ζητά και ο γραµµατέας της Κ.Ο. ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην ανάγκη αύξησης πόρων για την ένταξη και των επιλαχόντων Νέων Αγροτών στο πρόγραµµα, αναφέρθηκε ο Γραµµατέας ΠΕ της Ν∆ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, µε κοινοβουλευτική του παρέµβαση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο θέµα παρενέβη ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Πιο συγκεκριµένα, πρωτοβουλία προκειµένου να ενταχθούν στο Πρόγραµµα Νέων Αγροτών και οι 480 επιλαχόντες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πραγµατικοί αγρότες, έλαβε το τµήµα Πανθεσσαλικού Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ πραγµατοποιώντας επίσκεψη στον Παναγιώτη Καλφούντζο, προϊστάµενο της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Ενότητας Λάρισας.
Στη συνάντηση που συµµετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, τα µέλη της Γραµµατείας µετέφεραν τη διαπίστωση πως υπάρχουν αδικίες και παραλείψεις στη διαδικασία που θα πρέπει να αποκατασταθούν. «Με δεδοµένο ότι η επιπλέον χρηµατοδότηση που θα υπάρξει στο πρόγραµµα θα βοηθήσει την ένταξη του 40 % των επιλαχόντων νέων αγροτών, το Αγροτικό Τµήµα του ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει προσπάθειες, προκειµένου να ενταχθεί µέχρι και το 80 % των επιλαχόντων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία