BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα προγράμματα που τρέχουν

Στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των εκµεταλλεύσεών τους µέσω των Σχεδίων Βελτίωσης, στρέφονται οι αγρότες, µπροστά στις αβεβαιότητες της νέας ΚΑΠ και στην προοπτική της φορολογίας. Το µαξιλάρι των άµεσων ενισχύσεων µοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ και οι παραγωγοί κοιτάζουν να µεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις των εκµεταλλεύσεών τους αξιοποιώντας νέας γενιάς τεχνολογίες, ώστε να µην βρεθούν προ τετελεσµένων γεγονότων σε περίπτωση σηµαντικής απώλειας στην αξία των δικαιωµάτων. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που το ενδιαφέρον για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης αποτυπώνεται τεράστιο και στα γραφεία των µελετητών η κίνηση θα συνεχίσει αµείωτη µέχρι να κλείσει η πρόσκληση στις 2 Απριλίου. Βέβαια, πολλοί βρίσκονται ακόµα σε στάση αναµονής ενόψει Agrotica καθώς περιµένουν την έκθεση για να µαζέψουν προσφορές για τις ανάγκες της τεχνοοικονοµικής µελέτης που απαιτεί η αίτηση.

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τα προγράμματα που τρέχουν

2
0

Σύµφωνα παράλληλα µε τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, ∆ηµήτρη Σοφολόγη, το ενδιαφέρον αυτό πηγάζει µεταξύ άλλων και από όσους έβαλαν δέντρα την περασµένη 3ετία και θέλουν τώρα να αγοράσουν τον απαραίτητο µηχανολογικό εξοπλισµό ώστε να καλύψουν τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει (ιδιαίτερα µεγάλη η ζήτηση για νεφελοψεκαστήρες). Επιπλέον πολλοί από αυτούς θα ζητήσουν και ενίσχυση για νέες φυτεύσεις.

Πιο έτοιµοι και µε προβάδισµα ένταξης στο Μέτρο είναι όσοι τεκµηριωµένα µπορούν να καλύψουν το 20% τουλάχιστον της ίδιας συµµετοχής µε δικά τους κεφάλαια. Όχι µόνο γιατί λαµβάνουν µόρια, αλλά συγκεντρώνουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες ώστε να χρηµατοδοτήσουν την επένδυσή τους.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφόρησε στα περίπτερα όλης της χώρας το Σάββατο 13 Ιανουαρίου μαζί με ένθετο το «Ελαίας Καρπός»


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία