BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Βλέπουν το τυρί χάνουν τη φέτα στις αναθέσεις των προγραμμάτων

«Τέτοιο έµπα-έβγα και εναλλαγή ρόλων, σε λειτουργίες που µε δρακόντειους κατά τ’ άλλα νόµους προσπαθεί ο νοµοθέτης να κρατήσει διακριτούς (άλλος γνωµοδοτεί/άλλος αποφασίζει) δεν έχει κυριολεκτικά προηγούµενο!». Με αυτή τη φράση, περιγράφει στην πολυσέλιδη επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζοµένων του ΕΛΓΟ-∆ήµητρα (ΣΥΛΕΕΓΟ), τα κακώς κείµενα στο έργο της παρούσας διοίκησης του Οργανισµού, µε αφορµή την Κοινή Απόφαση Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου (4274 και 4275/26.01.2018) που αφορά στο διαγωνισµό (52033/28.11.2017) για την προβολή της φέτας, και βάσει της οποίας όπως αναφέρει η επιστολή «ο Πρόεδρος ∆Σ, Γ. Καρέτσος και ∆ιευθύνων Σύµβουλος, Αθ. Βλάχος οικειοποιήθηκαν την εξουσιοδότηση που είχε παρασχεθεί από το ∆ιοικητικό Συµβούλιο στην Επιτροπή Αξιολόγησης να υλοποιήσει τη διαδικασία που προέβλεπε η διακήρυξη για τον εν λόγω διαγωνισµό.».

Βλέπουν το τυρί χάνουν τη φέτα στις αναθέσεις των προγραμμάτων

2
0

Μάλιστα, σύµφωνα µε τον ΣΥΛΕΕΓΟ, σε κανονικές περιπτώσεις «το έργο αυτό δεν κατατέµνεται, δεν επιµερίζεται, δεν διανέµεται και από πουθενά δεν προέκυπτε τέτοια δυνατότητα».

Με εκβιασµό τα προγράµµατα

Μάλιστα, πέρα από τη συγχώνευση στο πρόσωπό των Καρέτσου-Βλάχου δύο διακριτών ρόλων, γνωµοδοτικού και αποφασιστικού, ο Σύλλογος κάνει λόγο για πρωτοφανή ενέργεια εκ µέρους των δύο ανδρών να συναντηθούν στις 13 Φεβρουαρίου 2018 µε τις δύο διαγωνιζόµενες εταιρείες «για να τις θέσουν προ των ευθυνών τους ώστε να µη χαθούν τα προγράµµατα». Τι συµφωνίες έγιναν; Ζητά να µάθει ο ΣΥΛΕΕΓΟ, όπως για το ποιος τελικά, συνέταξε τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισµού αυτού.

Στην επιστολή, που έχει αποδέκτη το ∆Σ του ΕΛΓΟ-∆ήµητρα ζητώντας απαντήσεις, γίνεται λόγος για διαχρονικά φαινόµενα κακοδιαχείρισης, από τα οποία δεν φαίνεται να εξαιρείται και η σηµερινή διοίκηση. «Μεθοδεύσεις, καταχρηστικές ή εκτός αρµοδιότητας αποφάσεις, παραλείψεις νοµίµων ενεργειών, παραβάσεις καθήκοντος, άνιση µεταχείριση και άλλα παρόµοια µπορούν να στοιχειοθετηθούν, εάν κάποιος ερευνήσει µία προς µία τις πάµπολλες πράξεις που καθηµερινά εκδίδει η ∆ιοίκηση του Οργανισµού, είτε ως ∆ιοικητικό Συµβούλιο, είτε τα εκτελεστικά µέλη του, Πρόεδρος ∆Σ και ∆ιευθύνων Σύµβουλος.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Εργαζοµένων σηµειώνοντας ότι οι καταγγελίες αυτές πρέπει να φθάσουν και στον εποπτεύον υπουργό.

Ολόκληρο το δημοσίευμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία