BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Τέλος του μήνα η λίστα για ενίσχυση οινοποιείων

Έως τις 30 Μαρτίου θα υπάρξει η αναλυτική λίστα με την κατάταξη των εν δυνάμει επιλέξιμων αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης αμπελοοινικών επιχειρήσεων, για το οποίο οι υποβολές λήγουν Παρασκευή, 16 Μαρτίου, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

Ανοικτός ο δρόμος για βιολογικά οινοποιεία και διφασικά ελαιοτριβεία

1
0

Βρείτε εδώ ολόκληρη την τροποποιητική απόφαση για Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής.pdf

Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Άρθρο 1

1. Διαγράφεται το εδάφιο γ της παραγράφου 2 του άρθρου 8.

2. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 10 προστίθεται το εξής κείμενο:

«Ορίζεται ως δεύτερη περίοδος υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα το διάστημα από 21η Φεβρουαρίου 2018 έως και την 16η Μαρτίου 2018 και σε περίπτωση αποστολής της αίτησης με συστημένη επιστολή θα πρέπει ο φάκελος να έχει σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι την 16η Μαρτίου 2018.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικών δικαιολογητικών στις ήδη κατατιθέμενες αιτήσεις έως την 16η Μαρτίου 2018.»

3. Η παρ. 4 του άρθρου 11 αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Σε περίπτωση μη επαρκών κονδυλίων για την κάλυψη όλων των δράσεων των οποίων έχουν αιτηθεί οι δικαιούχοι, προκρίνονται μόνο οι αιτήσεις που αφορούν στις επενδύσεις της σειράς κατάταξης των αιτήσεων του άρθρου 9 της παρούσας μέχρι την κάλυψη των διαθεσίμων κονδυλίων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας αιτήσεων ιδίου μεγέθους οινοπαραγωγής και μη επαρκών κονδυλίων για την κάλυψη όλων των αιτήσεων, εφαρμόζεται γραμμική μείωση των κονδυλίων σε όλους τους δικαιούχους της ισοβαθμίας».

4. Η παρ. 5 του άρθρου 11 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Οι εν δυνάμει επιλέξιμες αιτήσεις κατατάσσονται σε επίπεδο χώρας βάση βαθμολογίας και η κατάσταση των επιλέξιμων αιτήσεων αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ έως τις 30 Μαρτίου 2018, ενώ οι απορριπτόμενοι ενημερώνονται για τους λόγους απόρριψης από τη Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ.»

5. Η παρ. 6 του άρθρου 11 αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν αίτηση θεραπείας σχετικά με τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης και της κατάταξης, σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 2690/1999, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ και το Υπόδειγμα 3 της παρούσης, το αργότερο έως τις 10 Απριλίου 2018.»

6. Η παρ. 1 του άρθρου 13 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Μετά και την ολοκλήρωση της εξέτασης τυχόν ενστάσεων και του ελέγχου της διπλής χρηματοδότησης η Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων εισηγείται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την έκδοση Αποφάσεων με τις οποίες γίνεται η οριστική ένταξη στο πρόγραμμα των τελικών δικαιούχων του μέτρου «Επενδύσεις» έως την 7η Μαΐου 2018.»

7. Η παρ. 1 του άρθρου 14 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Οι δικαιούχοι του προγράμματος δύνανται να καταθέσουν αίτηση τροποποίησης στην Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠ.Α.Α.Τ. το αργότερο έως την 20η Ιουνίου 2018, μόνο στις περιπτώσεις όπου η εν λόγω τροποποίηση δεν αλλάζει τη βαθμολογία της εγκεκριμένης αίτησης ένταξης. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται τροποποιημένη απόφαση ένταξης. Οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος καταθέτουν αίτηση πληρωμής (Υπόδειγμα 3) και συμπληρωμένη την αναλυτική κατάσταση των πραγματοποιηθέντων δαπανών (Υπόδειγμα 4) –εγγράφως και ψηφιακά- στην αρμόδια ΔΑΟΚ, συνοδευόμενη από τα εξοφλημένα τιμολόγια αγοράς που δικαιολογούν τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες, το αργότερο έως την 10η Ιουλίου 2018. Αντίγραφα του αντίστοιχου φακέλου αποστέλλεται και στην Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠ.Α.Α.Τ.».

8. Η παρ. 3 του άρθρου 14 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Ακολούθως οι ΔΑΟΚ προβαίνουν στην αναγνώριση και εκκαθάριση δαπάνης συντάσσοντας και αποστέλλοντας τους σχετικούς φακέλους πληρωμής στο Τμήμα Προγραμμάτων Φορέων της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) το αργότερο μέχρι την 16η Αυγούστου 2018 (ημερομηνία πρωτοκόλλου Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) με ταυτόχρονη κοινοποίηση του Πρακτικού Ελέγχου (Υπόδειγμα 5) στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία