BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Και εφάπαξ η πληρωμή εκπαίδευσης μελισσοκόμων

Μέσω της δράσης ενισχύεται το 100% των εκπαιδεύσεων για το μελισσοκομικό έτος.

Το 44% των μελισσιών τους έχασαν οι Αμερικανοί μέσα σε 1 έτος

1
0

Το ακριβές περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες εφαρμογής της  δράσης 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» περιέχει απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 928/2018) και υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση Λεπτομέρειες της δράσης 1.3 για την εκπαίδευση μελισσοκόμων.pdf

Μέσω της δράσης που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2017-2018 «ενισχύεται το 100% των δαπανών πραγματοποίησης των εκπαιδεύσεων και μέχρι συνολικού ποσού 120.000 ευρώ για το μελισσοκομικό έτος 2018».

Ο δικαιούχος φορέας οφείλει με την αίτησή του να επιλέξει τον τρόπο πληρωμής, ο οποίος είναι δεσμευτικός και αναφέρεται στην απόφαση έγκρισης της υλοποίησης του προγράμματος εκπαιδεύσεων κάθε έτους.

Πληρωμές διενεργούνται μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης, ως εξής:

α) Με χορήγηση προκαταβολής ποσού μέχρι 40% της συνολικής χρηματοδότησης και εξόφληση του υπολοίπου 60 % με την ολοκλήρωση του προγράμματος

β) Εφάπαξ με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της επιλέξιμες δαπάνες είναι οι εξής:

  1. Αμοιβές εισηγητών
  2. Κάλυψη εξόδων μετακινήσεων, διαμονής και ημερησίων αποζημιώσεων εισηγητών
  3. Έξοδα για εδέσματα, αναψυκτικά/χυμοί/καφέδες στους εκπαιδευόμενους, τα οποία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των εκατό ευρώ (100 €) ανά ημέρα εκπαίδευσης.
  4. Έξοδα για εκπαιδευτικό υλικό και λοιπά αναλώσιμα υλικά της εκπαίδευσης, τα οποία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των ενενήντα ευρώ (90 €) ανά εκπαίδευση.
  5. Έξοδα ενοικίασης αιθουσών και μέσων, εφόσον δεν λειτουργεί Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ ή εφόσον ο φορέας, στην έδρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση, δεν διαθέτει αίθουσα και εποπτικά μέσα.
  6. Αμοιβές των Προέδρων ή άλλων εκπροσώπων των μελισσοκομικών συνεταιρισμών ή συλλόγων (όπως έχουν ορισθεί βάσει του καταστατικού) με σκοπό την οργάνωση και το συντονισμό της εκπαίδευσης. Τα έξοδα αυτά δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των εκατό ευρώ (100 €) ανά εκπαίδευση.
  7. Έξοδα για καθαριότητα, τα οποία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των τριάντα ευρώ (30 €) ανά ημέρα εκπαίδευσης.
  8. Κρατήσεις υπέρ του φορέα, μέχρι ποσοστού 5% του συνόλου των εγκεκριμένων δαπανών (απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ). 2. Ο ΦΠΑ δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη.

Δείτε εδώ ολόκληρη της απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία