BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ως τέλος Μαΐου η δράση «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός»

Μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η δράση του ΕΣΠΑ «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός».

2
0

Πρόκειται για να στοχευμένο πρόγραμμα που θα ενισχύει μεσαίες επιχειρήσεις για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και για τη βελτίωση των εξαγωγικών τους δυνατοτήτων.

Η δράση προβλέπει χρηματοδότηση μέχρι και 100% για τον σχεδιασμό, την τυποποίηση και την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και για τον κατάλληλο εξοπλισμό και αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 120 εκατ. ευρώ και δικαιούχοι είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και των εννέα στρατηγικών κλάδων προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) (Αγροδιατροφή/ Βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), υγεία: και υλικά - κατασκευές).

Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν προτάσεις που αφορούν σε:

-απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εν γένει εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητάς της,

- εισαγωγή συστημάτων πιστοποίησης- διαχείρισης ποιότητας, σχεδιασμό, τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων,

- συμπληρωματικά ενισχύονται  δαπάνες  προμήθειας μεταφορικών μέσων, υπηρεσιών συμβούλων για την παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου καθώς και πλήρους μισθολογικού κόστους νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού.

Οι κατηγορίες των επιλέξιμων δαπανών είναι οι εξής:

-Μέχρι 100% επιδότηση αφορά μηχανήματα και εξοπλισμό και συστήματα πιστοποίησης - διαχείρισης ποιότητας, σχεδιασμό, τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων.

-Μέχρι 4.000 ευρώ επιδότηση είναι για σύνταξη και παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου.

- Επιδότηση 40% και μέχρι 24.000 ευρώ για μία τουλάχιστον μόνιμη θέση εργασίας αφορά μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέο προσωπικό) με την υποστήριξη από το ΕΚΤ (χρήση ρήτρας ευελιξίας, άρθρο 98 ΚΑΝ ΕΕ 1303/2014 και άρθρο 2 παρ. 3 της ΥΑΕΚΕΔ).

-Για μεταφορικά μέσα προβλέπονται οι εξής δυο περιπτώσεις, μέχρι 20% του προϋπολογισμού του επιχορηγούμενου επενδυτικού σχεδίου ή δαπάνη μέχρι 25.000 ευρώ του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία