BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παράταση 3 μέρες για να μη χαθούν τα προγράμματα φέτας

Τρεις μέρες παράταση για τα προγράμματα προβολής της φέτας δίνει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά το «βατερλώ» που ενέσκυψε με τη διαγωνιστική διαδικασία και οδήγησε στην αλλαγή της ηγεσίας του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Παράταση 3 μέρες για να μη χαθούν τα προγράμματα φέτας

5
0

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω παράταση, που φαίνεται να εξασφαλίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, θεωρείται εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αρκετή ώστε να μη χαθούν προγράμματα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ

Μάλιστα, εφόσον δεν υποβληθούν νέες ενστάσεις επί της διαδικασίας, τότε τα προγράμματα θα τρέξει ο δεύτερος μειοδότης (Νovacert), κλείνοντας έτσι το ζήτημα.

Αποστόλου: Δεν χάθηκαν τα δύο προγράμματα

Σχετικά με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τα Προγράμματα Προώθησης της φέτας, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο, ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

Από την πρώτη παρουσία μου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχα αναδείξει τη στήριξη της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα τα προϊόντα της.

Ειδικά για τη φέτα έχουμε δώσει πολλές μάχες, μέσα από τις οποίες περισώθηκαν πολλά, με χαρακτηριστικότερο την κατοχύρωση της φέτας είτε με μεταβατική περίοδο στις παλιότερες συμφωνίες (Καναδάς) είτε χωρίς μεταβατική περίοδο στις νεότερες (Αυστραλία).

Στη μάχη αυτή κερδίσαμε, επιπλέον, προγράμματα προώθησης της φέτας, παράλληλα βέβαια με το ισχύον πρόγραμμα των 160 εκατ. ευρώ που αφορά όλα τα προϊόντα.

Τέτοια περίπτωση είναι τα δύο προγράμματα που πήρε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, ύψους κοινοτικής συνδρομής 4,6 εκατ. ευρώ, τα οποία βεβαίως, πρέπει να αποσαφηνίσουμε, δεν πάνε στις τσέπες των κτηνοτρόφων. Πάνε για διαφήμιση και προώθηση της φέτας και μάλιστα στις ξένες αγορές.

Κατ’ αρχήν πρέπει να σας διαβεβαιώσω: δεν χάθηκε κανένα πρόγραμμα…

Παρήλθε όμως πράγματι και η 4η κατά σειρά παράταση που είχαμε εξασφαλίσει από την Ε.Ε.

Είχα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ότι αυτή η 4η παράταση θα ήταν η τελευταία γι αυτούς…

Ήταν μια δύσκολη για εμένα προσωπικά απόφαση, γιατί γνωρίζω το ήθος και την ακεραιότητά τους εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε με δική μου απόφαση τοποθετήθηκαν. Αλλά τι να κάνουμε; στην πολιτική μερικές φορές χρειάζονται και τέτοιου είδους αποφάσεις.

Αποδέχομαι τις παραιτήσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που μου έχουν ήδη υποβληθεί.

Κάνουμε αυτή την ώρα όλες τις κατάλληλες ενέργειες και πιστεύουμε ότι τελικά δεν θα τα χάσουμε αυτά τα δύο προγράμματα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία