BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ενεργή η 2η φάση των αιτήσεων στο Εξοικονομώ ΙΙ

Στην επόμενη φάση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων έχει περάσει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ», καθώς έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αίτησης χρηματοδότησης από τραπεζικό ίδρυμα σε όλες τις Περιφέρειες πλέον, ενώ με τροποποιητική απόφαση πραγματοποιούνται σχετικές με το δανεισμό των δικαιούχων αναπροσαρμογές.

Ξεκίνησαν 19 Mαρτίου οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ

3
2

Στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr ενεργοποιείται η επιλογή λήψης ή μη δανείου.

Βρείτε εδώ τη σχετική Τροποποιητική για το Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ.pdf

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιλέξει:

-τη λήψη δανείου, θα ακολουθεί (εντός 30 ημερών) πιστοληπτικός έλεγχος από την εμπλεκόμενη τράπεζα ώστε (εντός 75 ημερών) να εγκριθεί το δάνειο.

-τη μη λήψη δανείου, η αίτηση θα προωθείται προς οριστική υπαγωγή.

Διευκρινίζεται ότι:

-Η προθεσμία 30 ημερών προς τις τράπεζες για την πραγματοποίηση πιστωτικού ελέγχου λογίζεται από τη χρονική στιγμή που ο ενδιαφερόμενος επιλέξει στο πληροφοριακό σύστημα τη λήψη δανείου και επισυνάψει το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

-Το ποσό για την επιχορήγηση θα παραμένει δεσμευμένο μέχρι και 75 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης υποβολής αίτησης δανείου για την οικεία Περιφέρεια (σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα). Εντός του διαστήματος αυτού θα πρέπει να εγκριθεί το δάνειο ή ο ενδιαφερόμενος να «θέσει» την αίτηση σε κατάσταση «προς υπαγωγή» χωρίς τη λήψη δανείου.

-Για τις αιτήσεις που εντάσσονται σε «ειδική περίπτωση», η προθεσμία των 75 ημερών λογίζεται από την ημερομηνία ηλεκτρονικής ενημέρωσης του ωφελουμένου για την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων για την έγκριση.


Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

05-07-2018 21:07ΠΠάνος

Γιάννη χάνεις τα χρήματα που ήδη έδωσες στον μηχανικό. Έπρεπε πρώτα να δίνουν οκ οι τράπεζες στο φτωχό κοσμάκη που έχει ήδη κάποιο δάνειο και μετά να τους βάλουν να κάνουν αίτηση. Το κάναν ανάποδα για να χαθεί χρήμα. ...

Απάντηση

21-06-2018 12:13Γιαννης

Αν δεν εγκριθει δανειο κ δεν εχεις χρηματα να καλυψεις το ποσο ,τη γινετε;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία