BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αίτημα πληρωμής για χρήση φερομόνων με εξοφλημένα παραστατικά ως 30/9

Καταχωρημένα στο πληροφορικό σύστημα και εξοφλημένα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι τα παραστατικά για τον επιβλέποντα γεωπόνο, την αγορά των ατμιστήρων - διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων της δράσης 10.1.08 για την ενίσχυση χρήσης φερομόνων (Κομφούζιο), προκειμένου οι δικαιούχοι της 1ης και της 2ης πρόσκλησης να μπορούν να είναι κάνουν αίτημα πληρωμής.

Με τους χάρτες νερού η ένταξη στο Κομφούζιο

1
0
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στη Διαύγεια και αφορά την ενίσχυση της χρήση φερομόνων σε συνδυασμό με τη μείωση ψεκασμών (Κομφούζιο) για την αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών της ροδακινιάς, της νεκταρινιάς και της βερικοκιάς, καθώς και του μικρολεπιδοπτέρου καρπόκαψα της μηλιάς, της αχλαδιάς και της κυδωνιάς: «Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13(Β.6) της με αριθμ. 4197/20-4-2017 Υπουργικής Απόφασης όπως ισχύει, το σύνολο των παραστατικών για τον επιβλέποντα γεωπόνο, την αγορά των ατμιστήρων - διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων της δράσης 10.1.08 οφείλουν, για το έτος εφαρμογής 2018 και εξής, να έχουν εκδοθεί εντός εκάστου έτους εφαρμογής και να έχουν καταχωρηθεί στο πληροφορικό σύστημα της Δράσης έως 30/9 εκάστου έτους εφαρμογής για τους δικαιούχους της 1ης και 2ης Πρόσκλησης της δράσης. Το σύνολο των παραστατικών που υποβάλλονται και αφορούν στον επιβλέποντα γεωπόνο θα πρέπει να είναι εξοφλημένα προκειμένου να ληφθούν υπόψη. Σε περίπτωση που το ποσό του εκδιδόμενου παραστατικού για τον επιβλέποντα γεωπόνο είναι μεγαλύτερο του εκάστοτε ισχύοντος ορίου εγχρήματης συναλλαγής σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, θα πρέπει επιπλέον να επισυναφθεί και αποδεικτικό/α πληρωμής με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής».

Επιπλέον τονίζεται ότι οι δικαιούχοι καταθέτουν ηλεκτρονικά στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1018) για κάθε πρόσκληση ξεχωριστά τα παραστατικά συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων:

  • παραστατικά των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (πρώην Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) για την αγορά των ατμιστήρων - διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος της εφαρμογής της ενισχυόμενης μεθόδου και
  • τα παραστατικά των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων για την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του επιβλέποντα γεωπόνου.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωσή του την Τετάρτη 1 Αυγούστου ενημερώνει τους «ενταγμένους στην Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ότι έχει εκδοθεί η αρ. 56938/31-7-2017 εγκύκλιος Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (ΑΔΑ: 9ΕΟΣ46ΨΧΞΧ-ΤΓ5, http://www.opekepe.gr/metro10_komfousio.asp) σύμφωνα με την οποία οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1018) με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών τα παραστατικά συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι μέχρι και τη Δευτέρα 1-10-2018 πέραν τις οποίας εφαρμόζονται οι σχετικές κυρώσεις.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία