BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Τριήμερη παράταση αιτήσεων στη χρήση φερομόνων

Έως της 13 Αυγούστου δόθηκε νέα, τριήμερη παράταση για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης που αφορά τη χρήση φερομόνων σε συνδυασμό με τη μείωση ψεκασμών (Κομφούζιο).

Οι δικαιούχοι στο Κομφούζιο, ως 23/10 τα παραστατικά

1
0

Βρείτε εδώ τη νέα τροποποιητική απόφαση για τις αιτήσεις στο Κομφούζιο.pdf

Τα παραπάνω κάνει γνωστά τροποιητική απόφαση της 2ης πρόσκλησης του μέτρου, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Ειδικότερα η απόφαση αναφέρει ότι «η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 20/7/2018 έως 13/8/2018», αντί την 10η Αυγούστου που έληγε η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία.

Μέσω της μεθόδου της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ), παρεμποδίζεται η σύζευξη των ακμαίων των μικρολεπιδοπτέρων καρπόκαψα (Grapholitha molesta), ανάρσια (Anarsia lineatella) και φυλλοδέτη (Adoxophyes orana), εντομολογικών εχθρών της ροδακινιάς, της νεκταρινιάς και της βερικοκιάς, καθώς και του μικρολεπιδοπτέρου καρπόκαψα της μηλιάς (Cydia pomonella), εντομολογικού εχθρού της μηλιάς, της αχλαδιάς και της κυδωνιάς, και έτσι ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών των εντόμων.

Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται:

  • στα 387 € ανά εκτάριο (Ha) ετησίως για τα πρώτα δύο (2) έτη εφαρμογής και στα 454 € ανά εκτάριο (Ha) ετησίως για τα τελευταία τρία (3) έτη εφαρμογής, για τις καλλιέργειες της ροδακινιάς, της νεκταρινιάς και της βερικοκιάς
  • στα 542 € ανά εκτάριο (Ha) ετησίως για τα πρώτα τρία (3) έτη εφαρμογής και στα 627 € ανά εκτάριο (Ha) ετησίως για τα τελευταία δύο (2) έτη εφαρμογής, για τις καλλιέργειες της μηλιάς, της αχλαδιάς και της κυδωνιάς.

Στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται το κόστος συναλλαγής (αμοιβή επιβλέποντα Γεωπόνου) που ανέρχεται σε 14 € ανά εκτάριο (Ha) ετησίως. Στο αναγραφόμενο ύψος της αμοιβής του επιβλέποντα Γεωπόνου (14 €/Ha/έτος), ο ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία